Εργατικό κίνημα
15/7/21 - Κινητοποίηση εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Φωτό: Ειρηναίος Μαράκης

Συγκέντρωση για την μονιμοποίηση των εργαζόμενων στην υγεία και για άμεση ένταξη στα ΒΑΕ οργάνωσε σήμερα στα Χανιά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και υπήρξε μικροφωνική όπου διαβάστηκαν σχετικά κείμενα από τους εκπροσώπους του Συλλόγου και από αλληλέγγυους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο:
"-Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας
-Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
Όπως γνωρίζετε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων αποτελεί το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της περιφερειακής ενότητας Χανίων Κρήτης παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα από 31/10/2021 έως 31/12/2022 λήγουν οι συμβάσεις εργασίας συνολικά 365 εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που υπηρετούν στο Γ.Ν.Χ. Πιο αναλυτικά πρόκειται για επικουρικό προσωπικό σε αριθμό (211), ΣΟΧ (109) ,και ΟΑΕΔ (45) .Ένα μεγάλο ποσοστό θέσεων καλύπτεται με συμβασιούχους .Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ζητάμε τη μονιμοποίηση τους με σταδιακή μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πρόκειται για εργαζόμενους εξειδικευμένους στο αντικείμενο τους δύο και πλέων έτη. Είναι αναγκαία η μονιμοποίηση τους γιατί τυχόν απομάκρυνση τους θα επιφέρει αναστάτωση και δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο μας με αρνητικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας στους συμπολίτες μας ,ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που διανύουμε το σύστημα υγείας απαιτεί ενίσχυση και σταθερές σχέσεις εργασίας.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας αγωνιζόμαστε για την παραμονή όλων στις θέσεις τους, για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας."

Περισσότερες φωτό: ΣΕΚ Χανίων