Εργατικό κίνημα
2/12: Συγκέντρωση απολυμένων καθαριστριών ΥΠΟΙΚ

2/12: Συγκέντρωση απολυμένων καθαριστριών μπροστά στο ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι απολυμένες καθαρίστριες και καθαριστές του Υπουργείου Οικονομικών. Αντιπροσωπεία ανέβηκε να συναντήσει τον υπουργό Σταϊκούρα, αλλά προφανώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο Υπουργός μάλιστα τόλμησε να τους πει ότι επιβάρυναν το Δημόσιο που έκατσαν τόσο καιρό, δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες -μετά από 20 χρόνια στη δουλειά- και ότι αν τις κρατήσει στη δουλειά θα παρανομήσει.
Το νόμιμο για τον Σταϊκούρα και την κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι να μένουν χριστουγεννιάτικα χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες πάνω από 50 χρονών, για να δίνουν εκατομμύρια σε εξοπλισμούς, στην αστυνομία, σε εργολάβους και τραπεζίτες. Εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας, απολύουν καθαρίστριες από μαζικούς χώρους, που είναι απαραίτητες για την απολύμανση και την προστασία από τον κορονοϊό και αφήνουν υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα ΜΜΜ. Όλα νόμιμα, όπως και τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Όμως οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ επιμένουν αγωνιστικά και για να οργανώσουν καλύτερα τα επόμενα βήματά τους καλούν συνέλευση των καθαριστριών/ών και αλληλέγγυων την Τετάρτη 8/12 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 5μμ.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.