Εργατικό κίνημα
16/1, Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης

16/1, Συγκέντρωση εργαζόμενων και συμπαραστατών στο Παίδων Πεντέλης.Φωτό: Μανώλης Γκαβαϊσές

Το Παίδων Πεντέλης θα μείνει ανοιχτό! Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι εργαζόμενοι/ες του νοσοκομείου με τις απανωτές κινητοποιήσεις τους τις τελευταίες μέρες, ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να το μετατρέψει αποκλειστικά σε εμβολιαστό κέντρο με αναστολή των εφημεριών του. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους έχει βρεθεί πλήθος συναδέλφων τους από άλλα νοσοκομεία, συνδικαλιστών από την Υγεία και άλλους χώρους, δημοτικών κινήσεων και συλλογικοτήτων, οργανώσεων της Αριστεράς, κόσμου της περιοχής. Κορύφωση των κινητοποιήσεων ήταν η μαζικότατη συγκέντρωση στην πύλη την Κυριακή 16 Γενάρη όπου η συμπαράσταση εκφράστηκε σε όλο της το εύρος.

Την ίδια μέρα η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τα ΜΑΤ μέσα στο προαύλιο για να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους και συμπαραστάτες. Το μόνο που κατάφερε ήταν να επιβεβαιώσει τον φόβο και την απομόνωσή της. 

Το παρών έδωσαν συνδικαλιστές/ίστριες από την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ και την ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι/ες από το Αμαλία Φλέμινγκ, το ΓΝΑ Γεννηματάς, το Αγία Όλγα, το ΓΟΝΚ, το Κρατικό Νίκαιας και άλλα νοσοκομεία, αγωνιστές/ίστριες από μια σειρά ακόμα δημοτικά σχήματα των γύρω περιοχών από Πεντέλη, Χαλάνδρι, Μαρούσι κλπ ανάμεσά τους μέλη των αντικαπιταλιστικών σχήματων Εκτός των Τειχών Μαρουσιού, Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας και Κόκκινη Ρωγμή Νέου Ηράκλειου που είχαν κυκλοφορήσει και κοινή ανακοίνωση, εργαζόμενοι/ες από πολλούς ακόμα κλάδους και νεολαία.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί. (https://ergatiki.gr/article.php?id=25371&issue=1505)

Δείτε φωτογραφίες εδώ.