Εργατικό κίνημα
Συνέλευση ΣΕΗ

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μετά από τις περσινές εκλογές. Κεντρικό θέμα αποτελεί η συνέχιση των διεκδικήσεων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που εδώ και μία δεκαετία βρίσκει τοίχο απέναντι στην σχεδόν καθολική αντίδραση των παραγωγών. Τα κέρδη τους αυξάνονται διαρκώς ενώ ο βιοπορισμός του κλάδου γίνεται μία ολοένα και δυσκολότερη υπόθεση. 

Όλο αυτό, φυσικά, έρχεται σε απόλυτη σύμπνοια με τις πρακτικές της κυβέρνησης που επιχειρεί να ξηλώσει οτιδήποτε είναι δημόσιο αγαθό και ό,τι δεν ευνοεί το κεφάλαιο. Η μάχη του κλάδου θα συνεχίσει να είναι δύσκολη. Αλλά η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων/ισσών έχει ζήσει καθημερινά και στο μέγιστο βαθμό τις επιπτώσεις της ακρίβειας, της επισφάλειας και της δεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης των αρίστων. Δεν έχει αυταπάτες πως ζει σε έναν κόσμο που δεν βλέπει καθημερινά τη μία γενοκτονία να διαδέχεται την άλλη και τους μετανάστες να πνίγονται και να δολοφονούνται.

Οι αγώνες του κλάδου μας πρέπει να ενωθούν με τους αγώνες όλης της εργατικής τάξης, ειδικά αυτήν την περίοδο που βλέπουμε να ξεσπάνε απεργιακές κινητοποιήσεις στην Υγεία, στους σιδηροδρόμους και στους διανομείς. Οι παραγωγοί του θεάτρου και της τηλεόρασης επωφελούνται από την όποια αδυναμία μας γι' αυτό και τώρα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να τους δηλώσουμε ξεκάθαρα πως οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ