Ο σεξιστικός εμετός των Πρετεντέρηδων. Επίθεση στις γυναίκες, την Αριστερά, το κίνημα

Συνεχής είναι η επίθεση ενάντια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μια πλευρά αυτής της επίθεσης είναι το σχέδιο ταύτισης της Κωνσταντοπούλου με τον Κασιδιάρη και συνολικότερα της Αριστεράς με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Σε ένα από τα πιο εμετικά άρθρα του ο Πρετεντέρης στο Βήμα κάνει λόγο για τη “Ζωή Κασιδιάρη” από την οποία κινδυνεύει η δημοκρατία. Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, Μαρκογιαννάκης τόνισε πόσο “πολιτισμένη” γίνεται η συνεδρίαση της επιτροπής όταν δεν συμμετέχουν η Κωνσταντοπούλου και ο Κασιδιάρη.

Η άλλη πλευρά της επίθεσης στην Κωνσταντοπούλου είναι ο χυδαίος σεξισμός. Ο Βενιζέλος, σαν νέος Γιάννης Αγιάννης των φτωχών, αντιστρέφει τους ρόλους και την χαρακτηρίζει “θηλυκό Ιαβέρη”. Ο Μαρκογιαννάκης θέτει δημοσίως το ερώτημα “τι ήθος έχει αυτό το θηλυκό;”

Η επισταμένη χρήση της λέξης “θηλυκό” δεν είναι τυχαία. Γίνεται σκόπιμα για να υποτιμήσει την Κωνσταντοπούλου. Έχετε ακούσει ποτέ κανένα Μαρκογιαννάκη ή Βενιζέλο να κραυγάζει για κανένα συνάδελφό του “μα τι ήθος έχει αυτό το αρσενικό”;

Θάρρος

Επιτίθενται με λύσσα στην αριστερή γυναίκα - βουλευτή που, αντί να κάθεται στη γωνιά της να πλέκει κάλτσες, έχει το θάρρος να ρωτήσει 7 φορές το βουβαμένο πια ποντικάκι, πρώην υπουργό Οικονομικών και κολλητό του ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, τι στο διάολο έκανε με το στικάκι.

Για να καλύψουν την σεξιστική επίθεση ανασύρουν την υπόθεση της υπεράσπισης ενός κατηγορούμενου για βιασμό που ανέλαβε ως δικηγόρος η Κωνσταντοπούλου (υπόθεση την οποία ανακάλυψαν όψιμα μετά από οκτώ χρόνια) και φέρνουν ξανά και ξανά στη δημοσιότητα τα παπαγαλάκια της τρόικας, με αποκορύφωμα δισέλιδο “αφιέρωμα” των ΝΕΩΝ πριν λίγο καιρό. Η εξίσωση είναι πάλι προφανής. Ο Κασιδιάρης χτυπάει γυναίκες. Η Κωνσταντοπούλου “προστατεύει” βιαστές. Χρυσή Αυγή και Αριστερά είναι εξίσου “βίαιες” και “φασιστικές”. Και όσο οι σουπιές στα ΝΕΑ χύνουνε τόνους μελάνι για να θολώνουν τα νερά, στο ΣΚΑΙ ο νεοναζί βουλευτής Παππάς μπορεί να κατουράει όλη την Ελλάδα από το νέο παράθυρο που άνοιξε ο Αλαφούζος στο αποχωρητήριο του, ειδικά για τον Τράγκα.

Η επίθεση στην Κωνσταντοπούλου και η προσπάθεια ταύτισης με τους νεοναζί της Χ.Α είναι μια επίθεση που έχει στόχο ταυτόχρονα τις γυναίκες, την Αριστερά και όλο τον κόσμο που έχει δώσει σκληρές μάχες ενάντια στους απατεώνες της τρόικας και τα “αντράκια” της στη συγκυβέρνηση Σαμαρά, που τώρα φυλάνε ο ένας την πλάτη του άλλου, μπας και διατηρηθεί η “συνοχή της κυβέρνησης”.

Οπως γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης: “Το όνομα του κυρίου Μαρκογιαννάκη έχει εμπλακεί σε πλείστες υποθέσεις. Δύο απ’ αυτές ήταν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Της SIEMENS και της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων... Και για τα δύο σκάνδαλα ο κύριος Μαρκογιαννάκης, δεν παραπέμφθηκε να δικαστεί παρά το γεγονός πως διατυπώνονταν εναντίον του σαφείς κατηγορίες. Ο λόγος είναι πως τα αδικήματα του πρώην υπουργού είχαν παραγραφεί με βάση το νόμο Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών. Αυτός λοιπόν ο πολιτικός, που σε άλλες συνθήκες θα αντιμετώπιζε ο ίδιος προανακριτικές της Βουλής, είναι Πρόεδρος της προανακριτικής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ”.