Αντιφασιστικό κίνημα
ΚΕΕΡΦΑ: Να χτίσουμε τη διεθνή αντιφασιστική αντεπίθεση

Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για την Πανελλαδική και Διεθνή Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 11 και 12 Οκτώβρη στο γήπεδο Ρουφ που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ, με στόχο να οργανώσει τη συνέχεια του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς. 

\r\n
\r\n
Η Πανελλαδική συνέλευση την πρώτη μέρα (Σάββατο 11/10, 3μμ-5μμ) θα ξεκινήσει με τη συζήτηση «Πώς παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και την ισλαμοφοβία» με ομιλητές τους: Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Κωστοπούλου, καθαρίστρια Υπουργείου Οικονομικών, Γεωργία Μαυραγάνη, σκηνοθέτη, Λίτον Χαν, Ένωση μεταναστών Εργατών Γης Ν. Μανωλάδας, Ουρανία Μπίρμπα, δημοτική σύμβουλο Πάτρας, Μαρία Ψαρά, δημοσιογράφο, Σουγκράν Μπίμπι, μητέρα του Σαχζάτ Λουκμάν. 
\r\n
 
\r\n
Στις 5.30μμ-8μμ θα συζητηθεί το θέμα «Πως κλιμακώνουμε την πάλη ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής;» με ομιλητές τους: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, Δημήτρη Ζώτο, δικηγόρο, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Λυμπεράτο, πανεπιστημιακό-ιστορικό, Βασίλη Κουκαλάνι, σκηνοθέτη-ηθοποιό, Άρη Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφο, Δημήτρη Ψαρά, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Mista Rude - Κίνηση “Δεν Ξεχνάμε”, οικογένεια και φίλοι Π. Φύσσα, Νίκη Αργύρη, ΚΕΕΡΦΑ.
\r\n
 
\r\n
Την Κυριακή 12/10, 11πμ-4μμ, στην Διεθνή αντιφασιστική συνάντηση συμμετέχουν οι: Γουέιμαν Μπένετ, Ενωθείτε Ενάντια στο Φασισμό Βρετανίας, Ντενί Γκοντάρ, συμμετέχει στη κίνηση CONEX της Γαλλίας, Stop στον ρατσισμό και τον εθνικισμό Τουρκίας, Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό Καταλωνίας, Κριστίν Μπέργκεν, Πόλη Ελεύθερη από ρατσισμό-Δανία, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η Ενότητα, Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, Tiny Jackal - Κίνηση “Δεν Ξεχνάμε”, οικογένεια και φίλοι Π. Φύσσα, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.
\r\n
\r\n

Όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών, η φασιστική απειλή επιστρέφει στην Ευρώπη. Πριν από ένα χρόνο περίπου, οι φασίστες σκότωσαν τους συντρόφους μας και αντιφασίστες, Clement στη Γαλλία και Παύλο στην Ελλάδα.
\r\n
\r\n
Όποια και αν είναι η χώρα μας, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή την πραγματικότητα. Κάθε σημαντική πρόοδο των φασιστικών δυνάμεων σε μία από τις χώρες μας ενισχύει στις άλλες, το ρατσισμό, το σοβινισμό, τον πόλεμο και την απολυταρχική μορφή του κράτους. 
\r\n
 
\r\n
Οι κυρίαρχοι πολιτικοί έχουν υποστηρίξει εδώ και χρόνια ότι η μετανάστευση είναι πρόβλημα. Υποστηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις πολιτικές λιτότητας και της ισλαμοφοβίας. Έχουν παράσχει δημόσιο χρήμα για τις τράπεζες και όχι για την υγεία, την εκπαίδευση ή την απασχόληση. Στη Γαλλία, η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι ακόμα πιο σκληρή ενάντια στους φτωχούς, τους εργαζόμενους και τους μετανάστες από τις προηγούμενες δεξιές κυβερνήσεις.
\r\n
Όχι μόνο έστρωσαν το έδαφος για την ανάπτυξη της ακροδεξιάς, αλλά την υποτίμησαν κιόλας. Ως αποτέλεσμα, το Εθνικό Μέτωπο ήρθε πρώτο στις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές στη Γαλλία.
\r\n
\r\n

Ενωμένοι

\r\n
\r\n
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, εκείνες των εργαζομένων, μαύρων και λευκών, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τις λεσβίες και τους γκέι, τους Ρομά. Αυτές εξακολουθούν να είναι πολύ μεγαλύτερες από ό, τι οι δυνάμεις των φασιστών, με την προϋπόθεση ότι μιλάμε έντονα και με σαφήνεια και εφόσον δρούμε χωρίς να περιμένουμε ή να αμφιταλαντευόμαστε. Ενωμένοι θα νικήσουμε.
\r\n
 
\r\n
Πριν από δέκα χρόνια τα διεθνή κοινωνικά φόρουμ, οι αντι-σύνοδοι κορυφής και το αντιπολεμικό κίνημα ενίσχυαν τις αντιστάσεις και τις εναλλακτικές λύσεις σε κάθε χώρα. Κάθε κίνημα σε μια χώρα έφερνε έμπνευση στο κίνημα των άλλων χωρών. Σήμερα, το αντίθετο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Κάθε ενίσχυση της αντίδρασης σε μια χώρα δίνει την αυτοπεποίθηση στους φασίστες στις άλλες χώρες για να ενισχύουν τις εθνικιστικές και ρατσιστικές τάσεις σε όλη την Ευρώπη και να διαφθείρουν την δικιά μας πλευρά. 
\r\n
 
\r\n
Είναι ώρα να γυρίσουμε τον τροχό ανάποδα. Είναι καιρός να ξαναχτίσουμε την αντιρατσιστική και αντιφασιστική αντεπίθεση, είναι καιρός να ξαναχτίσουμε τη διεθνή αλληλεγγύη. 
\r\n
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα συμμετέχω στη Διεθνή Αντιρατσιστική και Αντιφασιστική Συνάντηση στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου και επίσης ο λόγος για τον οποίο καλούμε στις διαδηλώσεις και συζητήσεις ενάντια στο Συνέδριο του Εθνικού Μετώπου στη Λυών στις 29 και 30 Νοέμβρη.    
\r\n
 
\r\n
Denis Godard, CONEX (Coordination nationale contre l\'extreme-droite), Γαλλία
\r\n