Αντιρατσιστικό κίνημα
Σχολές: Κινητοποίηση ενόψει της δίκης της Χ.Α.

Αντιφασιστική εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Πάντειο, 1 Απρίλη

Πλούσιες σε συμμετοχή και συζήτηση ήταν οι εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ που οργανώθηκαν ενόψει της κινητοποίησης για την δίκη της Χρυσής Αυγής στις 20 Απρίλη, σε μια σειρά από σχολές. Την Τετάρτη 1η Απρίλη εκδηλώσεις έγιναν στο Πάντειο, τα ΤΕΙ Αθήνας και την ΑΣΚΤ.
 
Στο Πάντειο πάνω από 40 αντιφασίστες-τριες συμμετείχαν στην εκδήλωση με ομιλητές τον Προκόπη Παπαστράτη, καθηγητή νεότερης ελληνικής ιστορίας, τον Δημήτρη Ψαρρά,δημοσιογράφο και συγγραφέα, την Ξένια Χρυσοχόου, καθηγήτρια πολιτικής και κοινωνικής ψυχολογίας στο Πάντειο και τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ. 
 
«Μετά τις εισηγήσεις, δέκα άτομα πήραν το λόγο, ενώ παρέμβαση έγινε και εκ μέρους της Ειρήνης Δαφέρμου από τους διοικητικούς εργαζόμενους του Παντείου» μας μετέφερε η Μαριλένα. «Οι περισσότεροι ήρθαν από την αφίσα, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει μέσα στις σχολές και άφησαν το τηλέφωνό τους για επικοινωνία προκειμένου να οργανώσουμε το κατέβασμα του φοιτητικού συλλόγου του Παντείου στις 20 Απρίλη στον Κορυδαλλό».
 
«Στα ΤΕΙ γίνονται εξορμήσεις, ενώ στην εκδήλωση που κάναμε με ομιλήτρια την Κατερίνα Θωίδου συζητήσαμε και την οργάνωση της τελικής ευθείας. Ηδη υπάρχει απόφαση της συνέλευσης του Συλλόγου της ΣΓΤΚΣ που καλεί στην διαδήλωση το πρωί στις 20 Απρίλη στον Κορυδαλλό. Η προσυγκέντρωση των φοιτητών από τα ΤΕΙ είναι στα ΤΕΙ του Πειραιά στις 7.15 το πρωί» μας είπε η Διοτίμα από την ΣΓΤΚΣ. 
 
Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο στον Κορυδαλλό έχει πάρει και ο σύλλογος της ΑΣΚΤ. Στη συζήτηση που έγινε με ομιλητή τον Γιώργο Πίττα άνοιξαν θέματα όπως οι σχέσεις κράτους και Χρυσής Αυγής και αναδείχτηκε η αναγκαιότητα οι νεοναζί να πάρουν απάντηση και στο δρόμο και μέσα στα δικαστήρια.