Εργατικό κίνημα
Καταδίκες των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου: Πολιτικός κατήφορος Πανούση - Τσίπρα

Στις 28 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η δίκη των 7 συλληφθέντων (στην αρχή ήταν 15, αλλά οι 8 ήταν τυχαίοι τουρίστες οι οποίοι τελικά αφέθησαν ελεύθεροι) από τη διαδήλωση της 15ης Ιουλίου. Οι τρείς καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης από 6 μήνες έως 3 χρόνια, με αναστολή. Μετά την δικαστική απόφαση ακολούθησε πολιτικός κατήφορος εκ μέρους του πρωθυπουργού Τσίπρα και του υπουργού Πανούση. 
 
Ο πρώτος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο» είπε: «Και αυτοί που συνελήφθησαν γι` αυτό ήταν 15 αλλοδαποί». Και συνέχισε εκτοξεύοντας το αμίμητο «Δεν ξέρω αν ήταν εν πάση περιπτώσει προβοκάτορες κέντρων μυστικών υπηρεσιών, θα αποδειχθεί αυτό». Ο δε Πανούσης δήλωσε με το γνωστό ύφος: «Να μην συγκαλύπτονται εγκληματίες ως κοινωνικοί αγωνιστές».
 
Η εκδικητικότητα του δικαστηρίου, η αστυνομική βία και το παραλήρημα των κυβερνητικών δηλώσεων, όπως ήταν φυσικό έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά η Αντωνία Λεγάκη, συνήγορος δύο εκ των συλληφθέντων σε επιστολή της που έστειλε στο «Κόκκινο» γράφει: «Άκουσε το πανελλήνιο τον πρωθυπουργό να περιγράφει ότι δήθεν οι συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου, ήταν ξένοι προβοκάτορες, εγκληματίες που προφανώς κάποιες ξένες δυνάμεις είχαν στείλει για να πετάνε μολότοφ στους ειρηνικούς διαδηλωτές(!), με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση!», ενώ οργισμένη συνεχίζει: «Δεν είδε ο Τσίπρας τις χιλιάδες υπογραφές κειμένων διαμαρτυρίας που κατατέθηκαν στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι; Δεν είδε τις χιλιάδες διεθνώς επιστολές διαμαρτυρίας; 
 Δεν είδε τα 175 ψηφίσματα διαμαρτυρίας από σωματεία, συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις έως και την ΑΔΕΔΥ, της μακρινής χώρας “Ελλάδα”»; 
 
Τέλος, ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, της οποίας είναι μέλος ο Μιχάλης Γκουντούμας, ένας από τους τρείς καταδικασθέντες, με την οποία κατακεραυνώνει το ρατσιστικό και εκδικητικό σκεπτικό του δικαστηρίου ενώ καταλήγει: «Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, για να παύσει η εκμετάλλευση και η καταπίεση. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι να νικήσουμε».