Η Αριστερά
Ξεκινάμε τη μάχη των Ευρωεκλογών

Με μια πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η ανατρεπτική αντικαπιταλιστική Αριστερά μπροστά στις μάχες και τις ευρωεκλογές»  την Τρίτη 9 Απρίλη ξεκίνησε την προεκλογική της καμπάνια για τις ευρωεκλογές του Ιούνη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Μέσα σε συνθήκες που η «παντοδύναμη» ΝΔ βρίσκεται πολιορκημένη από την μαζική οργή και τους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας, η ριζοσπαστικοποίηση και οι πολιτικές αναζητήσεις του κόσμου που παλεύει να είναι πιο μπροστά από τους συμβιβασμούς της ρεφορμιστικής αριστεράς, ανοίγει μια ευκαιρία, μια δυνατότητα για να μπει η αντικαπιταλιστική αριστερά «σφήνα» στο πολιτικό σκηνικό, όπως αναφέρει και το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκδήλωση. 

Με στόχο «την πλατιά συνεργασία των αγωνιστών/ριών και των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς, δυνατότητα που εκφράστηκε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την “Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα”». Με αυτή την αντιμετώπιση η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στις εκλογές με το όνομα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία». Μετά την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής στον Άρειο Πάγο, επόμενο βήμα είναι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου της κίνησης με τη συμμετοχή αγωνιστριών και αγωνιστών από όλα τα μέτωπα που ανοίγουν και το άπλωμα των εκδηλώσεων σε πόλεις και γειτονιές. 

Ξεκινάμε μια καμπάνια με στόχο «να καταδικαστεί και να μαυριστεί η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπλοκής στον πόλεμο, της συγκάλυψης των εγκλημάτων των Τεμπών, της Πύλου, των παιδιοβιαστών. Για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μέχρι και τις κάλπες με στόχο το ξήλωμα όλων των αντιδραστικών ‘μεταρρυθμίσεων’ της κυβέρνησης της ΝΔ. Για να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της μέσα από ένα ρωμαλέο κίνημα και δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά». 

Δεν περιμένουμε τις συμβολικές πρωτοβουλίες της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, μπαίνουμε μπροστά στις μάχες εδώ και τώρα. «Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για κλιμάκωση των αγώνων και την οργάνωσή τους από τα κάτω, με κρίσιμο επόμενο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη, για μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην σκληρή λιτότητα, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και κρατικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με τα επί πληρωμή χειρουργεία και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Παλεύουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα εγκλήματα των Τεμπών και της Πύλου, ενάντια στην συγκάλυψη. Για να σταματήσουμε τη σφαγή στη Γάζα και την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, για να γίνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες καλοδεχούμενοι ενάντια στην ΕΕ-Φρούριο, για να σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες και την καταπίεση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, για να σώσουμε τις ζωές και τον πλανήτη από την κλιματική κρίση».

Η μάχη των ευρωεκλογών σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της. «Για να ενισχυθεί αποφασιστικά το ρεύμα της απειθαρχίας, ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ που αποτελεί τη δύναμη κρούσης του ευρωπαϊκού καπιταλισμού για την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η ΕΕ  δεν ‘μεταρρυθμίζεται’. Είναι η ΕΕ των πολυεθνικών, της εκμετάλλευσης, του πολέμου, του ρατσισμού, της φασιστικής απειλής, της περιβαλλοντικής και κλιματικής καταστροφής. Γι’ αυτό και η πάλη για απειθαρχία-ρήξη-αποδέσμευση δεν είναι σύνθημα για το μέλλον αλλά για το σήμερα. Το δικό μας ‘Όχι στην ΕΕ’ είναι εργατικό, αντικαπιταλιστικό, διεθνιστικό.

Για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες που τους τροφοδοτούν οι πολιτικές του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας των κυβερνήσεων και της ΕΕ».

Οργανώνουμε μια καμπάνια αιχμηρή πολιτικά και ταυτόχρονα ανοιχτή και ενωτική στον κόσμο της Αριστεράς που αποδεσμεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται μπροστά στην εμπειρία της επανάληψης των υποχωρήσεων και της ίδιας αδιέξοδης κοινοβουλευτικής στρατηγικής που ακολουθεί η Νέα Αριστερά, που διεκδικεί αγωνιστική και πολιτική κλιμάκωση και όχι «φρένο» από την ηγεσία του ΚΚΕ. «Για να βγάλουμε πιο ενισχυμένη την αριστερά που παλεύει για την ανατροπή του καταστροφικού καπιταλισμού, για να μπουν ‘οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους’ με την εργατική τάξη στο τιμόνι της κοινωνίας και της εξουσίας. Μία αριστερά πολιτικό στήριγμα στους αγώνες, που θα έχει βγάλει καθαρά συμπεράσματα από την ‘πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση’ και θα έχει συνείδηση ότι μέσα στο σημερινό πλαίσιο δεν μπορεί να υπάρξει ‘κυβερνητική πολιτική’ σε όφελος του λαού». 

Οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας έχουν βυθίσει την κυβέρνηση της ΝΔ στην κρίση με τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του Μητσοτάκη για «σταθερότητα». Η συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ανατρεπτική Συνεργασία στις ευρωεκλογές είναι μια παρέμβαση για την ενίσχυση και κλιμάκωση αυτών των αγώνων για να φτάσουν στη νικηφόρα τους έκβαση. Χιλιάδες αγωνιστές/τριες αναζητούν αυτή την προοπτική. Σ’ αυτούς απευθύνεται το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ανατρεπτική Συνεργασία για να δώσουμε τη μάχη μαζί!