Γράμματα και σχόλια
Βόλος: Έγκλημα στα Τέμπη - Εκδήλωση φορέων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 20/4

20/4, Εκδήλωση για τα Τέμπη στον Βόλο. Φωτό: ΣΕΚ Βόλου

 

Τεράστια συμμετοχή είχε η εκδήλωση που διοργάνωσαν το Σάββατο 20/4 οι φορείς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το έγκλημα στα Τέμπη. 

Ο πρώτος ομιλητής ήταν ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμων που ανέδειξε το χρονικό της διάλυσης των σιδηροδρόμων και του ξεπουλήματος σε ό,τι απέμεινε από αυτούς. Ολόκληρες περιοχές πλέον δεν διαθέτουν σιδηρόδρομο, το προσωπικό είναι ελάχιστο και όπως είπε «οι σιδηρόδρομοι είναι στην χειρότερη κατάσταση από ποτέ». Αυτή είναι η υποκρισία μιας κυβέρνησης που μας παραμυθιάζει για την πράσινη ανάπτυξη και διέλυσε το πιο οικολογικό μέσο μεταφοράς. 

Στη συνέχεια από το σύλλογο θυμάτων η Ελένη Βασάρα ανέδειξε το χρονικό της συγκάλυψης. Τα μπαζώματα, τις εξεταστικές επιτροπές που ήταν για τα μάτια του κόσμου, τις μονταζιέρες. 

Συγκινητική ήταν η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού που μίλησε για "ένα πολιτικό σύστημα που νοιάζεται μόνο για το χρήμα". Μίλησε για όλη τη διαφθορά που διαπερνάει το σύστημα και πως πρέπει να παλέψουμε για όλα αυτά που μας ανήκουν και πρέπει να διεκδικήσουμε. Τοποθετήσεις έκαναν και εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλογών. 

Ο Γιώργος Ζιάκας εκ μέρους του Φ.Σ. Χωροταξίας μίλησε για τη δύναμη του κινήματος που μπορεί και πρέπει να επιβάλει την κρατικοποίηση των τρένων με εργατικό έλεγχο. Τέλος, συνέδεσε τη μάχη αυτή με τη μάχη για δικαιοσύνη στο άλλο μεγάλο έγκλημα της κυβέρνησης, τους νεκρούς της Πύλου και την πάλη ενάντια στον πόλεμο.