εργατικό κίνημα
13 μήνες ΕΡΤ

Τους 13 μήνες μάχης ενάντια στο “μαύρο” συμπλήρωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 11/7. Η μέρα αυτή, τους βρήκε να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο για τα Χημικά της Συρίας, τις Σκουριές και το ξεπούλημα των ακτών.

\r\n
\r\n
“Συνεχίζουμε το πρόγραμμα τόσο το ραδιοφωνικό από την Αθήνα και τις επαρχιακές ΕΡΑ, το τηλεοπτικό από την ΕΡΤ3 αλλά και την ιστοσελίδα ertopen.com” μας είπε ο Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα της ertopen. “Η προσπάθεια είναι να οργανωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή την δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού. Παράλληλα δίνουμε το παρών στις κινητοποιήσεις, μαζί με τις καθαρίστριες και τους διαθέσιμους, στη διαδήλωση για τα χημικά της Συρίας που συνέπεσε με την επέτειο των 13 μηνών, στις απεργίες όπως αυτή της 9/7. Σε αυτό το μοτίβο θα συνεχίσουμε ενάντια σε μία κυβέρνηση που παραπαίει”.  
\r\n
 
\r\n
Την ίδια μέρα με τη διαδήλωση, εκδικάστηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά των 20 εργαζόμενων στην ΕΡΑ Ηρακλείου και στον Τηλεοπτικό Σταθμό Κρήτης, με τα οποία ζητεί να “παγώσει” η καταβολή των μισθών υπερημερίας που επιδίκασε το δικαστήριο με την πρόσφατη απόφασή του. Η απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.
\r\n
 
\r\n
Στο τέλος του Ιούλη θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ προσπαθώντας να βγάλει την ΠΟΣΠΕΡΤ έξω από τα γραφεία της που συνεχίζουν να βρίσκονται στο φυσικό της χώρο, το Ραδιομέγαρο.
\r\n