Εργατικό κίνημα
Η \"Δυτική Όχθη\" συντονίζεται

Στις 7/11 έγινε σύσκεψη στο Αττικό νοσοκομείο με σκοπό να δημοσιοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας στη Δυτική Αττική και να αποφασιστούν κινητοποιήσεις.
\r\n
 
\r\n
Με τους εκπρόσωπους και των 6 σωματείων υγείας της περιοχής (Αττικό, ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, Θριάσιο, Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας) και από αρκετά σωματεία από την εκπαίδευση, από δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις και κοινωνικές, πολιτικές οργανώσεις και φορείς της περιοχής. Έγινε μεγάλη συζήτηση, τόσο για τα προβλήματα, όσο και για τις κινήσεις μας.
\r\n
 
\r\n
Το σχεδιαζόμενο κλείσιμο των ψυχιατρείων και η υποχρηματοδότηση σε συνάρτηση με τις ελλείψεις προσωπικού τονίστηκε ότι διαλύουν τις δημόσιες δομές υγείας στην περιοχή, με αποτελέσματα \"πολεμικές\" συνθήκες νοσηλείας και απελπιστικές συνθήκες εργασίας.
\r\n
 
\r\n
Μας απασχόλησε πως θα συνδυάσουμε την πανεργατική απεργία της 27/11 με τις τοπικές κινητοποιήσεις, ώστε να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας. Αποφασίστηκε ότι θα κυκλοφορήσουμε προκήρυξη που θα μοιραστεί μαζικά στην περιοχή και κατά τη διοργάνωση της απεργίας, ώστε στις 5/12, 6μμ να κάνουμε μια μεγάλη διαδήλωση από το μετρό Περιστερίου ως το Αιγάλεω και στη συνέχεια, όπως έχουμε αποφασίσει σε Γενική Συνέλευση στο Αττικό, να οργανώσουμε και απεργία με κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας.
\r\n
Σπύρος Στάικος, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων Αττικού νοσοκομείου