Εργατικό κίνημα
“Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας τραπεζών”

Σε νέα δεκαήμερη αποχή προχωρούν οι δικηγόροι ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τις 25 Νοέμβρη έως τις 5 Δεκέμβρη. Ταυτόχρονα, οι Δικαστικοί Επιμελητές προχωρούν και αυτοί σε αποχή στις 26 και 27 Νοέμβρη, καθώς και στις 3-4 Δεκέμβρη. 

\r\n
\r\n
Σε αυτό το διήμερο (3-4/12) οι Δικηγορικοί Σύλλογοι οργανώνουν πανελλαδικά δημοψηφίσματα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και την στάση που πρέπει να έχουν απέναντί του.
\r\n
 
\r\n
Η Ξένη Κεσίνη, δικαστική επιμελήτρια μας εξήγησε με λίγα λόγια γιατί σύσσωμοι οι φορείς της Δικαιοσύνης στέκονται ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. “Το νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει στόχο να βελτιώσει τον χρόνο απονομής δικαιοσύνης. Στην πραγματικότητα χτυπάει τα συλλογικά δικαιώματα και οδηγεί στο να γίνονται πιο γρήγορα οι πλειστηριασμοί. Επικεφαλής της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ήταν συνεργάτες των τραπεζών. Αυτή η επιτροπή δεν δέχτηκε καμιά από τις προτάσεις που έκαναν οι φορείς της Δικαιοσύνης. Για αυτό και όλοι οι φορείς είναι ενάντια. Μάλιστα, το νομοσχέδιο θεωρείται ως ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας των τραπεζών. Εμείς συνεχίζουμε την αποχή, συμμετέχουμε και στην Πανελλαδική Απεργία στις 27/11 και με άλλα αιτήματα”. 
\r\n
 
\r\n
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Επιμελητών αναφέρει ότι είναι ενάντια στο νομοσχέδιο και ακόμα «ζητά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την άμεση καταβολή των οφειλών του Δημοσίου προς τους Δικαστικούς Επιμελητές, οι οποίοι λόγω του οικονομικού αδιεξόδου που έχουν περιέλθει, αδυνατούν πλέον να εκτελέσουν τις παραγγελίες των Δ.Ο.Υ. για κατάσχεση και είσπραξη απαιτήσεων από οφειλέτες του Δημοσίου». 
\r\n
 
\r\n
Ολοκληρωμένη ανάλυση για το τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο μπορείτε να βρείτε στο σάιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κείμενο του Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρου, με τίτλο «Οι τράπεζες νομοθετούν, οι δικηγόροι απεργούν».
\r\n
http://www.antarsya.gr/node/2595
\r\n