Εργατικό κίνημα
Χριστούγεννα 2014: Στο πλευρό των απεργών μέσα στις Γιορτές

Να τρομοκρατήσει τους απεργούς προσπάθησε την Πέμπτη 18/12 η εργοδοσία της εταιρίας Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. αφού έφερε τα ΜΑΤ απειλώντας με μηνύσεις και συλλήψεις ακόμα και τον πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών (ΕΜΕ) και επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ επειδή επισκέφτηκε τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 9 Δεκέμβρη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

\r\n
\r\n
Η κινητοποίηση και απεργία των μεταναστών εργατών της Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. ιδιοκτησίας Δημήτρη Λαζόπουλου στον Ασπρόπυργο συνεχίζεται αφού 160 εργάτες παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη, κάποιοι από αυτούς ακόμα και πάνω από 10 μήνες. 
\r\n
Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μέσα στο εργοστάσιο με συνθήματα, φωνάζοντας “Τα λεφτά μας τώρα” και “Εργάτες Ενωμένοι Ποτέ Νικημένοι” ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν συνέλευση.
\r\n
 
\r\n
“Μας χρωστάνε ακόμα και 7 ή 8 χιλιάδες ευρώ. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε φαγητό, ούτε ρούχα. Δεν μπορούμε να στείλουμε λεφτά στην οικογένειά μας. Μας κοροϊδεύουν συνέχεια. Από Παρασκευή μας λένε Δευτέρα και μετά ξανά Παρασκευή”, λέει ένας εργαζόμενος που του χρωστάνε δεδουλευμένα 11 μηνών.
\r\n
 
\r\n
“Πρώτη φορά βλέπουμε να μας χρωστάνε και να μας απειλούν. Πώς είναι δυνατόν η αστυνομία να έρχεται για να πιάσει εμάς και όχι αυτούς που χρωστάνε τόσες χιλιάδες ευρώ”, λέει ένας άλλος εργαζόμενος.
\r\n
 
\r\n
Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία χρωστάει χιλιάδες ευρώ στους εργαζόμενούς της. Τον Μάρτη του 2014 μια μεγάλη απεργία που κράτησε πάνω από δυο βδομάδες είχε ξεσπάσει πάλι όταν η εργοδοσία είχε σταματήσει τις πληρωμές για μήνες, ενώ δεν έδινε ούτε τις αποζημιώσεις σε όσους απέλυε. Η απεργία τότε είχε λήξει με νίκη των εργαζόμενων.
\r\n
 
\r\n
Οι απεργοί της Γενικής Ανακύκλωσης μαζί με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών (που στόλισαν δέντρο στην οδό Νίκης), τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ και της Κόκα-Κόλα αλλά και τους διαθέσιμους χρειάζονται τη συμπαράστασή μας ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. 
\r\n