Αντιφασιστικό
Διεθνής Σύνοδος Κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού 10-11 Οκτώβρη

Διεθνή Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Σύνοδο οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στις 10 και 11 Οκτώβρη στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ στην Αθήνα. Είναι μια πρωτοβουλία που πατάει πάνω στην εμπειρία των δύο επιτυχημένων Συνόδων τα προηγούμενα χρόνια, που, με τις πρωτοβουλίες τους όπως οι διεθνείς ημέρες δράσεις κατά του ρατσισμού και του φασισμού, δυνάμωσαν το κίνημα σε ολόκληρο τον πλανήτη.


“Η συντριβή των ναζί στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. “Ο κοινός αγώνας, όπως αναπτύχθηκε με τις συντονισμένες αντιφασιστικές διαδηλώσεις, στις 21 Μάρτη, σε μια σειρά από πόλεις έδωσε ώθηση στο νέο κύμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, με κινητοποιήσεις σε εκατοντάδες πόλεις υπέρ του ΟΧΙ. Μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τη λιτότητα, το ρατσισμό και τους ναζί! Για αυτό προτείνουμε ως επόμενη διεθνή μέρα δράσης, το Σάββατο, 19 Μάρτη 2016.


Ταυτόχρονα, δίνουμε μάχη ενάντια στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό, την ομοφοβία και το σεξισμό. Για να πάρουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, όπως απαίτησαν τα Συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες των πολέμων, να φύγει η FRONTEX, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Είναι ώρα να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να έχουν πλήρη δικαιώματα”.