Εργατικό Κίνημα
Eβδομήντα μήνες φυλάκιση!

70 μήνες φυλάκιση μοίρασε η δικαιοσύνη στους τρεις συλληφθέντες της διαδήλωσης της 15ης Ιούλη. Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, το δικαστήριο καταδίκασε τον σύντροφο Μιχάλη Γκουντούμα, μέλος της ΟΚΔΕ – Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ενάμιση χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή. Βρέθηκε ένοχος για εξύβριση των Θείων(!) και για ενδεχομενη σωματική βλάβη, παρά τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων που έρχονταν σε ευθεία αντίθεση με τις χαλκευμένες κατηγορίες. Ακόμα 34 μήνες φυλάκιση είναι η ποινή ενός μετανάστη που συνελήφθη στην ίδια πορεία ενώ ακόμα ένας διαδηλωτής, μέλος της Ροσινάντε, βρέθηκε με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου.


Και οι τρείς είχαν συλληφθεί στη συγκέντρωση της 15ης Ιουλίου  που κατέστειλε άγρια η αστυνομία του Πανούση. Τώρα οι δικαστές ανέλαβαν να συνεχίσουν την καταστολή ως νοητή προέκταση των γκλομπ των ΜΑΤ. Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που στόχο έχει να στοχοποιήσει την αντίσταση στο Μνημόνιο και τη λιτότητα. Οι προθέσεις των δικαστών και της αστυνομίας είχαν διαφανεί από πολύ νωρίς. Αστυνομικοί με πολιτικά είχαν γεμίσει την αίθουσα και προκαλούσαν με βρισιές και απειλές το ακροατήριο και τους μάρτυρες ενώ οι δικαστές δεν είχαν δώσει καν τη συνηθισμένη προθεσμία για απολογία. Πρόκειται για μια επιχείρηση τρομοκράτησης του κινήματος που δεν θα περάσει.


Η καμπάνια αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έχει λάβει διεθνή διάσταση. Πάνω από 2.500 έχουν υπογράψει στο κείμενο συμπαράστασης, μεταξύ αυτών ο Κεν Λόουτς, ο Άλεξ Καλλίνικος, ο Ερίκ Τουσαίν αλλά και εκατοντάδες  συνδικαλιστές, εκλεγμένα μέλη δημοτικών κινήσεων, πανεπιστημιακοί, μέλη πολιτικών οργανώσεων και απλός κόσμος, καταδικάζοντας την επιχείρηση καταστολής από την αστυνομία.