Εργατικό κίνημα
Απεργία ΑΔΕΔΥ 7 Απρίλη

Σε νέα 24ωρη απεργία στις 7 Απρίλη καλεί η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό-σφαγείο, ως συνέχεια της μεγάλης Γενικής Απεργίας στις 4 Φλεβάρη. Παράλληλα, καλεί με στάση εργασίας (από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου) στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 23 Μάρτη στις 12μες για την υπεράσπιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (περισσότερα στη σελίδα 4).
 
Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει πρόταση στη ΓΣΕΕ και σε όλους τους άλλους κοινωνικούς φορείς να κινηθούν συντονισμένα το επόμενο διάστημα. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «προκειμένου να συναποφασιστεί από όλους τους φορείς το κοινό πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο σας καλούμε σε σύσκεψη την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00πμ στο ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφόρος Αμαλίας 10)».
 
Στη συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 21 Μάρτη όπου αποφασίστηκε η 24ωρη, οι αντιπρόσωποι των Παρεμβάσεων πρότειναν να γίνει 48ωρη στις 6 και 7 Απρίλη για την αποτροπή της κατάθεσης του νομοσχεδίου και νέα 48ωρη αν τολμήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει στη Βουλή το νόμο-λαιμητόμο. Επίσης, οι Παρεμβάσεις πρότειναν να μετατραπούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης και κουαρτέτου.