Εργατικό κίνημα
ΕΡΤ: “Πλεονάζοντες” είναι ο Παππάς και ο Ταγματάρχης

Μνήμες από την εποχή του “μαύρου” έφερε ο ισχυρισμός του υπουργού Επικρατείας Ν.Παππά περί “υπεράριθμου προσωπικού” στην ΕΡΤ. Με αυτό τον τρόπο επιχείρησε να δικαιολογήσει την τροπολογία που έβαλε στη Βουλή την περασμένη βδομάδα για υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων. 
 
Η Ειρήνη Φωτέλλη, εργαζόμενη στην ΕΡΤ μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη για το θέμα:
 
“Για άλλη μία φορά, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούμαστε να υπερασπιστούμε τις δομές και τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αφού με την τροπολογία που μπήκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται η βούληση και αυτής της κυβέρνησης να συρρικνώσει την ΕΡΤ.
 
Εκτός από τις εθελοντικές μετατάξεις που προβλέπονται στο άρθρο 1, έρχεται το άρθρο 3 το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς Εσωτερικών και Επικρατείας με Κοινή Υπουργική Απόφαση να προβούν σε υποχρεωτικές αποσπάσεις προσωπικού. 
Δέκα μήνες μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, χωρίς αυτή να έχει βρει ακόμα το βηματισμό της, υποχρηματοδοτούμενη και με ελλείψεις σε προσωπικό (βάρδιες καλύπτονται από πρακτικάριους), η κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει μία Δ.Τ. από τα υλικά της ΕΡΤ. Φαίνεται πως από το δίχρονο αγώνα των εργαζομένων για το άνοιγμα της ΕΡΤ, οι κυβερνώντες δεν κατάλαβαν και πολλά πράγματα. Και είναι ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε τα βασικά:
 
Ανάγκες
Θέλουμε δημόσια ραδιοφωνία, τηλεόραση, internet, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας για αντικειμενική ενημέρωση, πολιτισμό και ψυχαγωγία.
 
Θέλουμε την ΕΡΤ ανοιχτή με όλες τις δομές της, να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες, σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στους Έλληνες της διασποράς.
 
Αυτά δεν γίνονται ούτε με αποσπάσεις σε άλλους οργανισμούς, ούτε με υποχρηματοδότηση της λειτουργίας. Γι' αυτά παλέψαμε δύο χρόνια. Δεν θα τα δεχτούμε τώρα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται”.
 
Κόντρα στον υπουργό και την τροπολογία τοποθετήθηκε και η ΠΟΣΠΕΡΤ με αναλυτική της ανακοίνωση. “Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα γίνουν νέες «Ιφιγένειες» για να περάσουν τα σχέδια των μνημονιακών κυβερνήσεων και των δοτών διοικήσεων. Από ανυποχώρητους αγώνες ξέρουμε και είναι γνωστό σε όλους” καταλήγει μεταξύ άλλων.