Εργατικό κίνημα
ΕΑΣ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (EAΣ) την Πέμπτη 9 Ιούνη.
 
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρωθούν τα χρωστούμενα δύο μηνών, να γίνουν μαζικές προσλήψεις λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και να πάρουν το ανθυγιεινό επίδομα εργασίας. Eπίσης, τάσσονται ενάντια σε οποιαδήποτε σχέδια ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος της εταιρίας.
 
Εκτός από τους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι των ΕΑΣ από το Λαύριο. Ο Δημήτρης Τσιαούσης, γραμματέας στο εκεί σωματείο μας είπε:   
 
«Στο Λαύριο είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγική μονάδα, εκεί υλοποιούνται οι παραγγελίες. Έχουμε τα ίδια προβλήματα με τα άλλα εργοστάσια της εταιρίας. Και προσωπικό δεν υπάρχει, δεν υπάρχουν πρώτες ύλες να υλοποιήσουμε τις παραγγελίες μας και είμαστε σε δύσκολη κατάσταση αφού είμαστε δύο μήνες απλήρωτοι. Για μένα αυτή τη στιγμή δεν μετράει τόσο αυτό, το σημαντικό είναι να βάλουν τέλος στην αμφιβολία που υπάρχει συνέχεια σε σχέση με το μέλλον της εταιρίας. Να βοηθήσει το υπουργείο Οικονομικών να σταθεί στα πόδια της. Δεν γίνεται να παλεύει να μην κλείσει ή να δοθεί σε ιδιώτη, είναι τραγικό. Από την άλλη ζητάμε προσλήψεις. Δεν βγαίνει η δουλειά, δεν βγαίνουν οι παραγγελίες».