Εργατικό κίνημα
Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια: Καμπάνια ενάντια στα ξεπουλήματα

Μια μεγάλη καμπάνια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ξεκινάει ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια, με έμφαση στο ξεπούλημα του νερού και του ρεύματος. Αυτό αποφάσισε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3/10, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εργάτες της ΕΥΔΑΠ (συνέντευξή τους μπορείτε να διαβάσετε κάτω) και συνδικαλιστές από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την εκπαίδευση, την Υγεία, τις τηλεπικοινωνίες, της ταχυμεταφορές, τα υπουργεία κλπ.

Η έκδοση αφίσσας και προκήρυξης και η οργάνωση εκδηλώσεων σε εργατικούς χώρους και γειτονιές είναι τα πρώτα βήματα της καμπάνιας.

“Ειδικά το ρεύμα και το νερό είναι casus belli για όλο τον κόσμο. Μπορούμε να κερδίσουμε. Ταυτόχρονα είναι ανοιχτά τα μέτωπα ενάντια στις περικοπές και την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και θα πρέπει να τις δώσουμε δεμένα με τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις” τόνισε μεταξύ άλλων στο άνοιγμά του ο Τάσος Αναστασιάδης, εκ μέρους του Συντονισμού.

“Τα ψεματα της κυβέρνησης πρέπει να της γυρίσουν μπούμεραγκ. Μην αφήσουμε τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να δώσουν μόνοι τους τη μάχη. Πάμε για συντονισμένη καμπάνια και κινητοποιήσεις. Να πάρουμε μαζί μας και τα παιδιά που δουλεύουν στην ΕΥΔΑΠ μέσω των εργολαβικών συνεργείων” είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Βαρβέρης, εργαζόμενος στις ταχυμεταφορές. 

“Εδώ και καιρό είναι ξεκινημένη και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας με διάφορους τρόπους” συμπλήρωσε η Ζανέτα Λυσσικάτου, γιατρός στον Αγ.Σάββα και μέλος του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ. “Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να βρίσκονται στην απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομείων την Πέμπτη 6/10”, συνέχισε. 

“Να έχουμε καθαρό ότι η μάχη δεν τελείωσε με την ένταξη στο υπερταμείο. Αντίθετα τώρα ξεκινάει” είπε ο Κώστας Πολύδωρος απο την ιδιωτική Υγεία. “Μπροστά μας έχουμε το συνέδριο της Ομοσπονδίας Μετάλλου, στο οποίο είμαι εκλεγμένος σύνεδρος. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ να έρθουν να χαιρετήσουν και να πάρουν τη στήριξη της ομοσπονδίας” κάλεσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Συλλαϊδής από το σωματείο της Ιντρακόμ. Αντίστοιχη πρόσκληση απευθύνθηκε κι από  εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

“Είναι μάχη ξεκινημένη, δεν έρχεται από το μηδέν. Χρειάζεται όλα τα σωματεία να βγάλουν ψήφισμα και να συμμετέχουν στην καμπάνια έμπρακτα. Μπορούμε να βάλουμε μπροστά και κάποια εκδήλωση στην περιοχή της Γ'ΕΛΜΕ που να έρθουν εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ και να μιλήσουν” ήταν η πρόταση της Ντίνας Γκαρανέ από την Γ' ΕΛΜΕ.