Εργατικό κίνημα
ΠΟΕ ΟΤΑ: Πρόγραμμα αγώνα στους Δήμους

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους, όπως αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ την περασμένη Τετάρτη.

Παναττική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 6/10 από τις 11πμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας καλώντας στις 12μες σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο 8 της Ευελπίδων. Πρόκειται για μια ακόμα δικάσιμο στο σίριαλ διώξεων που έχουν ασκηθεί στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ για την αγωνιστική τους δράση. Την Πέμπτη 6/10 δικάζονται και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για κινητοποιήσεις που έγιναν το Μάρτη του 2010. Και οι διώξεις έχουν συνέχεια. Την ίδια ημέρα, από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα δικαστεί για πέμπτη φορά σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011, ενάντια στο «μαχαίρι» κατά 50% των μισθών. Η στάση εργασίας προβλέπεται πανδημοσιοϋπαλληλική καθώς και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση τις ίδιες ώρες.

Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας των δημοτικών υπαλλήλων αποφάσισε να κατευθύνει τα σωματεία μέλη της σε πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων μέχρι τις 18 Οκτώβρη, με την προοπτική να ξεκινήσουν καταλήψεις στα δημαρχεία από την επομένη. Η ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το ζήτημα της ασφάλειας των εργαζομένων – το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί δραματικά τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους – και η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του συνδικαλισμού, είναι στην ατζέντα των διεκδικήσεων.

Αγ.Παρασκευή

Συνεχίζουν τον αγώνα και οι εργαζόμενοι του δήμου Αγ.Παρασκευής που μέχρι και την Πέμπτη 29/9 πραγματοποιούσαν κατάληψη στο δημαρχείο, διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης, που δούλευε εδώ και επτά χρόνια με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. 

Την ίδια μέρα έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Στάση εργασίας είχε προκηρυχθεί από την ομοσπονδία για όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα. 

“Έχουμε επανειλημμένα διευκρινίσει ότι οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν με τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εργάζονται για περισσότερα από επτά έτη και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων αλλά πρωτίστως, εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών” επισημαίνει η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της. “Είναι αποκλειστικά ευθύνη της πολιτείας που αυθαιρέτησε καταπατώντας το θεσμικό πλαίσιο να δώσει λύση και όχι με κυνικότητα να τιμωρεί τους εργαζόμενους πετώντας τους στον Καιάδα της ανεργίας. Η κυβέρνηση να αφήσει τις αόριστες υποσχέσεις επικοινωνιακού τύπου και να δώσει άμεση πολιτική λύση”.