Εργατικό κίνημα
ΥΠ.ΠΟ.: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ. Αφού οξύνονται συνεχώς τα προβλήματα. Από απληρωσιές μέχρι έλλειψη προσωπικού και εντατικοποίηση της εργασίας, συμβασιούχοι και μόνιμοι αντιλαμβάνονται πως το μαχαίρι στις δαπάνες του υπουργείου έχει φτάσει στο όριο. 

Όπως εξήγησε ο Φίλιππος Κυρίτσης που εργάζεται σε ανασκαφή στο Αμύνταιο: “Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στους χώρους ανασκαφών στο λιγνιτωρυχείο του Αμυνταίου απο τους αρχαιολόγους και τους εργάτες που ζητάνε την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς δεν πληρώθηκαν παρ' όλο που είχε ανακοινωθεί οτι την προηγούμενη Τρίτη 27/9 θα καταβάλλονταν ο μισθός του Ιούλιου. Έτσι την Τετάρτη 28/9 και την Παρασκευή 30/9 οι εργάτες προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας, ενω οι αρχαιολόγοι συμμετείχαν στην τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας που είχε προκηρύξει ο σύλλογος των εκτάκτων αρχαιολόγων. Οι αρχαιολόγοι και οι εργάτες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις δίωρες στάσεις εργασίας εναλλάξ και αυτή την εβδομαδα μέχρι να πληρωθούν”. 

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν την προηγούμενη Πέμπτη οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ και στην Αθήνα με αιτήματα προσλήψεις, ανανέωση συμβάσεων κ.α.  Μιλώντας στην Ε.Α. ο Αντώνης Σκαρπέλης ανέφερε πως, “Περίπου 40 εργαζόμενοι βρέθηκαν στην συγκέντρωση, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου, καθώς ο αρμόδιος υπουργός ήταν εξαφανισμένος από το πρωί. Τις ημέρες πριν την στάση εργασίας πραγματοποιήθηκαν γύρες στους χώρους δουλειάς με πολύ καλή ανταπόκριση των συναδέλφων τόσο συμβασιούχων όσο και μόνιμων. Πραγματοποιήθηκαν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις εφοριών αρχαιοτήτων και στα κεντρικά του ΟΑΕΔ”.

• Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής με ομιλητές δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ. (Διοσκούρων 1 - Πλάκα) την Δευτέρα 10/10 και ώρα 13:00 το μεσημέρι.