Εργατικό κίνημα
Eκλογές στο ΤΕΕ: Με την Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση

Στις 20 Νοέμβρη θα γίνουν οι εκλογές στο ΤΕΕ. Για πρώτη φορά θα συμμετέχει η παράταξη Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.). Η νέα παράταξη συγκροτήθηκε με την στήριξη της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών, της Αριστερής Στροφής, της Τομής, της Αριστερής Αγωνιστικής Παρέμβασης και ανένταχτων μηχανικών. 

Ο Βασίλης Συλαϊδής μας μίλησε για τη μάχη των εκλογών. «Στο ΤΕΕ έχουμε εκλογές το Νοέμβρη για τη νέα αντιπροσωπεία και τα άλλα όργανα του ΤΕΕ που θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια. Το ΤΕΕ στην πραγματικότητα δεν είναι ένα επιμελητήριο που προστατεύει ή αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μηχανικών. Είναι όργανο των μεγαλοεργολάβων, το οποίο έχει στενότατη διαπλοκή με τα αστικά κόμματα και με τις κυβερνήσεις. Αυτό έγινε και στην τελευταία περίοδο όπου το ΤΕΕ έβαλε πλάτη για να υπάρξουνε τεράστιες αυξήσεις στις εισφορές των μηχανικών –κυρίως των νέων- και επίσης είναι μέσα στο «κόλπο» που έχει γίνει με τη μεταφορά από το Ταμείο Συντάξεων των Μηχανικών, το ΤΣΜΕΔΕ, στην Attica Bank. Η τράπεζα που έχει γίνει διαβόητη αυτόν τον καιρό και για τα δάνεια που δίνει σε μεγαλοεργολάβους τύπου Καλογρίτσα. 

Οι μηχανικοί, και οι παλιότεροι που δουλεύουν είτε ως μισθωτοί είτε ως αυτοαπασχολούμενοι αλλά και η νέα βάρδια που βρίσκεται στην ανεργία ή μένει απλήρωτη ή υποχρεώνεται να μεταναστεύσει ή να εγκαταλείψει τελείως το επάγγελμα, δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τις εξοντωτικές εισφορές. Όλοι αυτοί οι μηχανικοί, ένα δρόμο έχουνε απέναντι στην ηγεσία του ΤΕΕ, απέναντι στις πολιτικές που ξεκινάνε από την κυβέρνηση και από το κουαρτέτο και σε αλληλεγγύη με όλους τους άλλους εργαζόμενους: τον αγώνα για να ανατραπούνε αυτές οι πολιτικές, να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μηχανικών, για να υπάρξει μια βαθιά αλλαγή που θα είναι προς των συμφέρον όλων των μηχανικών και των άλλων εργαζόμενων. Η παράταξη ΑΡΑΓΕΣ, η οποία έχει σχηματιστεί με σύμπραξη μιας σειράς παρατάξεων και αγωνιστών από την αριστερά που συγκρούονται με τις κυβερνητικές και εργολαβικές πολιτικές θα δώσει τη μάχη και θα πρέπει οι μηχανικοί να ακούσουν, να στηρίξουν και να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια».    

Οι υποψήφιοι που στηρίζει η Εργατική Αλληλεγγύη και συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΑΡΑΓΕΣ είναι οι εξής: Για το Πανελλαδικό ψηφοδέλτιο για Αντιπροσωπεία ΤΕΕ: Στο Περιφερειακό Τμήμα Αττικής: Βάια Γκούμα, Γιάννης Θεοχάρης, Δήμητρα Κυρίλλου, Κώστας Πίττας, Βασίλης Συλαϊδής, Νίκος Σμπαρούνης. 

Για το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας: Λευτέρης Αραμπατζής, Θανάσης (Σάκης) Κολότσιος, Δήμητρα Κομνιανού, Γιάννης Μήτζιας. 

Στο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας: Δημήτρης Αδάμου. 

Στην Επιστημονική επιτροπή Χημικών Μηχανικών: Δημήτρης Λάμπρου.