Εργατικό κίνημα
Επισιτισμός: Όχι στο κόψιμο του εφάπαξ

24ωρη απεργία και πορεία στο Μαξίμου πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό την Τετάρτη 12 Οκτώβρη μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στη διάλυση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, την κλοπή των αποθεματικών του ΤΑΠΙΤ (ταμείο πρόνοιας) και τις περικοπές στο εφάπαξ τους. 

Η συγκέντρωσή τους ξεκίνησε επί της λεωφόρου Αμαλίας αφού αρχικά πραγματοποίησαν κατάληψη του υπουργείου Τουρισμού, ενώ κρέμασαν ένα τεράστιο πανό στο κτίριο. Το γιγαντοπανό ανέφερε «Το "πόρισμα" των εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό: Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ - Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές - Δουλειά με δικαιώματα για όλους». 

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου όπου μετά από πολλές πιέσεις μια αντιπροσωπεία πέρασε μέσα και συναντήθηκε με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη. Για άλλη μια φορά η αστυνομοκρατία ήταν ασφυκτική με παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. 

Έξω από το Μαξίμου χαιρετισμούς στους απεργούς έκαναν οι πρόεδροι από τα σωματεία των ξενοδοχείων Royal Olympic, Novotel, S.G. Lycabetus και Athens Ledra. Στην κινητοποίηση με πανό βρέθηκε και η Καμαριέρα, το αντικαπιταλιστικό δίκτυο εργαζόμενων στον επισιτισμό. 

Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου θα γίνει στις 24 Οκτώβρη, στις 5μμ στο Athens Ledra.