Εργατικό κίνημα
Λιπάσματα Καβάλας: Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κατάληψη των γραφείων, των τριών βουλευτών του Σύριζα, στην Καβάλα έχουν προχωρήσει οι εργάτες των Λιπασμάτων από την Τετάρτη 12/10. 

Οι εργάτες της βιομηχανίας Λιπασμάτων, ιδιοκτησίας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη εδώ και έξι μήνες δίνουν έναν αγώνα έναντια στις δεκάδες απολύσεις που εξαπέλυσε η εργοδοσία εφαρμόζοντας μάλιστα ψευδομηνύσεις, ώστε να γλιτώσει τις αποζημιώσεις στερώντας μάλιστα από τους απολυμένους τη δυνατότητα να μπούν στο ταμείο ανεργίας. Ήδη έχουν την εμπειρία μιας μεγάλης τρίμηνης απεργίας, αλλά και αξιοσημείωτων διαδηλώσεων όπως η μαζική τους παρουσία στη ΔΕΘ το Σεπτέμβρη και η μεγάλη πορεία μέσα στην Καβάλα λίγες μέρες μετά.

Με αφορμή την κατάληψη των γραφείων των τριών κυβερνητικών βουλευτών οι εργαζόμενοι θυμίζουν ότι “οι τρεις βουλευτές Καβάλας δεσμεύτηκαν ότι αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύση μέχρι τέλος Αυγούστου, θα παραιτηθούν. Ο Αύγουστος έγινε Σεπτέμβριος, με δηλώσεις τους ότι η λύση έχει βρεθεί και προχωράει η υλοποίησή της και ο Σεπτέμβριος έγινε Οκτώβρης, με 200 εργαζόμενους στα όρια τους, οικονομικά και ψυχικά και καμία λύση να μην έχει δoθεί.

Η διαπλοκή και τα συστήματα μαφίας που εφαρμόζει ο κύριος Λαυρεντιάδης πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν, από μια κυβέρνηση που έχει ως σκοπό της την πάταξη της μη υγιούς επιχειρηματικότητας. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας τελούν υπο κατάληψη, μέχρι να δoθεί οριστική λύση στο πρόβλημα Λαυρεντιάδης στην Καβάλα. Τέλος στην κοροϊδία και στον εμπαιγμό 200 οικογενειών και μιας ολόκληρης πόλης να βρίσκεται σε τεντομένο σχοινί εδώ και 6 μήνες. Δεν υποχωρούμε. Αγώνας μέχρι τέλους”.