Η Αριστερά
Kάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή δράση της Αριστεράς

Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας, 2/3

Κάλεσμα στο ΚΚΕ, τη ΛΑΕ και όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς για κοινή δράση κατά των νέων μέτρων, απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι μια, όχι μόνο σημαντική, αλλά και αναγκαία πρωτοβουλία. Η κοινή δράση της Αριστεράς μέσα στις μάχες είναι κρίσιμη για την ανατροπή της νέας βάρβαρης επίθεσης που ετοιμάζονται να συμφωνήσουν κυβέρνηση και δανειστές. Γι' αυτό και η ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα πήρε μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα: “Αυτή τη στιγμή προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να αποκρουστεί το νέο κύμα επίθεσης και συνολικά να αναδειχθεί η πάλη για την ανατροπή της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του μνημονιακού αστικού μπλοκ που τους στηρίζει, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους φασίστες της Χρυσής Αυγής... σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτικό το καθήκον για τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να δράσουν από κοινού στους χώρους δουλειάς, ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, στις γειτονιές, στην νεολαία, σε κάθε μέτωπο για να ξεπεράσουμε την αδράνεια και την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα, όπως στην μάχη ενάντια στον νόμο Κατρούγκαλου, για να συντονιστούν «από τα κάτω» οι αγωνιστικές αντιδράσεις. Για να υπάρξει ανάπτυξη και κλιμάκωση των αγώνων, τέτοια που θα σταματήσει τη λαίλαπα που έρχεται και θα διεκδικήσει ξανά τα εργασιακά κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα που αξίζουν οι εργαζόμενοι.

Να διαμορφώσουμε από κοινού και «από τα κάτω» αγωνιστικό συντονισμό με κέντρο τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, αλλά και κάθε συνδικαλιστή και κάθε όργανο, που θέλει να παλέψει για να μην περάσουν τα κανιβαλικά αυτά μέτρα. Άλλωστε το γεγονός ότι μια σειρά κλάδοι και χώροι (ΜΜΜ, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, ελαστικά εργαζόμενοι, νεολαία) βρίσκονται σε κινητοποίηση δείχνει ότι ένας νέος γύρος αγώνων είναι όχι μόνο αναγκαίος αλλά και εφικτός”.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει συγκεκριμένα: “Την μαχητική στήριξη όλων των αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη, την κλιμάκωση και τον συντονισμό τους. Στις 2 Μάρτη απεργούν οι γιατροί σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στις 15 Μάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καλώντας πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στις 18 Μάρτη οργανώνονται διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα στο πλευρό των προσφύγων, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρώπης - φρούριο, στην απειλή του φασισμού και του πολέμου...

Συντονιζόμαστε

Προτείνουμε την κοινή δράση με στόχο την προκήρυξη γενικής απεργίας τον Μάρτη, με σχεδιασμό για κλιμάκωσή της. Συντονιζόμαστε για μία συγκεκριμένη κοινή μέρα απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (η 15 Μάρτη θα μπορούσε να είναι μία τέτοια μέρα), μέσα από αποφάσεις σωματείων, με κοινή πρόταση προς όλα τα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Απεργία που θα υλοποιηθεί, ανεξάρτητα από την στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, «από τα κάτω και από κοινού» από όσα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα θα λάβουν τέτοια απόφαση, κόντρα στις παρελκυστικές τακτικές της γραφειοκρατίας που στο πρόσφατο παρελθόν οδήγησαν σε «φρενάρισμα» των αγώνων και ήττες.

Παλεύουμε να πάρει ο αγώνας παλλαϊκά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων, συλλογικοτήτων της μάχης κατά των πλειστηριασμών, των κινήσεων γειτονιών και της νεολαίας”.

Και καταλήγει: “Η κοινή δράση όλων των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς στο κίνημα και στους χώρους δουλειάς μπορεί να δώσει το έναυσμα για ένα μέτωπο αγώνα που θα εμπνεύσει, θα αλλάξει τα δεδομένα, και θα ανοίξει δρόμους για τη νίκη του εργατικού κινήματος και ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας.

Απευθύνουμε αυτή την πρόσκληση – κάλεσμα στο ΚΚΕ και στη ΛΑΕ, σε όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αντιιμπεριαλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, σε κάθε δύναμη της μαχόμενης Αριστεράς, με σκοπό να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τη πρότασή μας για κοινή δράση στο μαζικό κίνημα”.

 

• Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μάρτη το απόγευμα, στο οποίο με πανό συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η ΠΕΝΕΝ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, βάδισε στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ και κατέληξε στο Χίλτον.