Εργατικό κίνημα
Συμβασιούχοι ΥΠΠΟ: “Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα”

Διορία μιας εβδομάδας έδωσαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού στην ηγεσία του υπουργείου για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ότι θα αποπληρώσει τα δεδουλευμένα. Το υπουργείο έχει δεσμευτεί για την αποπληρωμή μετά τη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 15 Μάρτη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εργαζόμενων.

Ο Αντώνης Σκαρπέλης, γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων μας είπε: “Η απεργία την Τετάρτη 15/3 ήταν η κορύφωση των κινητοποιήσεών μας μετά από έξι μέρες με στάσεις εργασίας. Όλες οι κινητοποιήσεις του τελευταίου μήνα είναι για να πληρωθούν οι συνάδελφοι. Η απεργία είχε πάνω από 50% συμμετοχή και έτσι η ηγεσία του υπουργείου αναγκάστηκε να κάτσει στο τραπέζι. Δεσμεύτηκαν ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποπληρωμής, ενώ θα σταλεί εγκύκλιος που θα ορίζει πως θα γίνεται η πληρωμή των συμβασιούχων που θα μπαίνει σε προτεραιότητα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνάντηση. 

Από τη μία η ηγεσία του υπουργείου έδειχνε άσχετη σε πολλά ζητήματα, από την άλλη υπήρχαν χλευασμοί του τύπου «να είστε ευχαριστημένοι που έχετε δουλειά» ή «υπάρχουν και χειρότερα». Εμείς ως ΔΣ συνεδριάσαμε τη Δευτέρα 20 Μάρτη και αποφασίσαμε ότι θα τους δώσουμε διορία μιας εβδομάδας. Αν δεν τηρηθεί η δέσμευσή τους, θα βγούμε σε νέο γύρο κινητοποιήσεων. Καλούμε τους συναδέλφους μας να είναι σε εγρήγορση”.