Εργατικό κίνημα
ΠΕΝΕΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) πραγματοποίησε η ΠΕΝΕΝ την Τετάρτη 15 Μάρτη με τη συμμετοχή εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών. 

Οι ναυτεργάτες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδη ζήτησαν ανάμεσα σε άλλα: την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016 και των προγενέστερων παρόμοιων νόμων, την διατήρηση της ακίνητης περιουσίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) και να αναλάβει άμεσα το ΝΑΤ την χορήγηση των προσωρινών αλλά και των κύριων συντάξεων, οι οποίες έχουν παγώσει με σκοπό αυτές να βγαίνουν στο εξής με ευθύνη των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. 

Το μόνο που αποδέχτηκε ο ΓΓ ήταν, όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της, να «προωθήσει στο ΦΕΚ σχετική απόφαση ώστε τα εφάπαξ να διεκπεραιώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΝΑΤ, το ίδιο αφορά και τις συντάξεις του ΚΕΑΝ». 

Οι ναυτεργάτες τονίζουν ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί «με νέους πολύμορφους αγώνες μεταξύ των οποίων πρέπει να είναι και οι απεργιακές κινητοποιήσεις».