Εργατικό κίνημα
EΡT3: Δίωξη επειδή αντιμίλησε

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε εικονολήπτη της ΕΡΤ3, επειδή “τόλμησε” να αντιπαρατεθεί εκτός αέρα με τον επικεφαλής της Ε.Ε στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη. 

“Σε κάποιους στη διοίκηση της ΕΡΤ 3 δεν άρεσε που ένας υπάλληλός τους τόλμησε να πει στον Π. Καρβούνη πως αυτά που έλεγε ήταν γελοιότητες. Γιατί ο κ. Καρβούνης χωρίς κανέναν αντίλογο προέτρεπε on air τους πολίτες να μην λένε τους δανειστές τοκογλύφους και άλλα τέτοια. Ο υπάλληλος κατηγορείται, πως τόλμησε να υψώσει τη φωνή του (!) στον επικεφαλής της Ε.Ε. Κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο για την ΕΡΤ βάση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού! Μάλιστα, έτσι. Ο Γενικός Κανονισμός προσωπικού χρησιμοποιείται για πολιτικές διώξεις, θυμίζοντας πλέον άλλες εποχές!” καταγγέλουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο σάιτ mediatvnews.gr που ασχολείται με τα εργασιακά του χώρου των ΜΜΕ. 

“Την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του συναδέλφου μας εικονολήπτη και την άμεση απόσυρση της μήνυσης σε βάρος των συλλογικοτήτων” απαιτεί το Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων αναφερόμενο και στη μήνυση που ασκήθηκε “κατά αγνώστων” από τη διοίκηση, με αφορμή την παρέμβαση συλλογικοτήτων στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3. “Η ΕΡΤ δεν (πρέπει να) αποτελεί κλειδαμπαρωμένο τσιφλίκι του εκάστοτε διορισμένου προϊσταμένου από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά πρέπει να αποτελεί κτήμα της κοινωνίας” λέει η ανακοίνωση του Μετώπου.