Εργατικό κίνημα
Eκλογές στο ΨΝΘ

Στις εκλογές του σωματείου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης συμμετέχει για πρώτη φορά το Νυστέρι. Οι εκλογές για το νέο ΔΣ του σωματείου και για αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΔΟΘ γίνονται στις 3 Μάη. Υποψήφιες με το Νυστέρι είναι οι: Κατερίνα Αβραμίδου και Χριστίνα Σαρβανάκη. 

Το σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αναφέρει στην προεκλογική του ανακοίνωση: "Οι εκλογές στο σύλλογό μας γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα συμφωνία με τους δανειστές.Το νέο διαρκές μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα χρόνια...   Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλλειψη προσωπικού...". 

Καλεί τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά για να αλλάξει πορεία το σωματείο. "Ο κόσμος του αγώνα χρειάζεται να πάρει στα χέρια του το σωματείο, να δώσει τον αγωνιστικό και πολιτικό προσανατολισμό που χρειάζεται, να γίνει κομάτι του αγωνιζόμενου υγειονομικού κινήματος που παλεύει για να ανατρέψει την σημερινή άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία, που συγκρούεται με παλιά και νέα μνημόνια, που διεκδικεί να μπει μπροστά για να ξηλώσει και την νέα κατάπτυστη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τους δανειστές". Το Νυστέρι έκανε κάλεσμα για την Πρωτομαγιά, ενώ προτείνει να οργανωθεί από τώρα η Γενική Απεργία που έχουν καλέσει τα συνδικάτα ενάντια στο τέταρτο Μνημόνιο. 

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρονται οι άμεσες διεκδικήσεις σε σχέση με το νοσοκομείο: "Διεκδικούμε: Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό, για κάθε μετανάστη-πρόσφυγα και ανασφάλιστο. Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία. Μονιμοποίηση τώρα, για όλους τους εργαζόμενους στο ΨΝΘ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Εγγραφή όλων των εργαζομένων του ΨΝΘ, στο Σωματείο Εργαζομένων, ανεξάρτητα απο κλάδο-ειδικότητα-σύμβαση. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καταβολή όλων των χρεών σε ρεπό και κανονικές άδειες. Αποσύνδεση από την συνδιοίκηση - αυτόνομο ΨΝΘ με αναγκαία χρηματοδότηση και προσωπικό".