Εργατικό κίνημα
Είπαν όχι στους υπουργούς των περικοπών

Αγ. Σάββας

Πόρτα φάγανε Πολάκης και Ξανθός στον Αγ. Σάββα την Πέμπτη 17/5. Η κινητοποίηση που ανακοίνωσε το σωματείο των εργαζόμενων ήταν αρκετή για να τους αποθαρρύνει να έρθουν στην προκλητική φιέστα που οργάνωνε η Διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας για να εγκαινιάσουν ένα ψηφιακό μαστογράφο - άλλη μια δωρεά που καλύπτει την πετσοκομμένη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.

“ Το νοσοκομείο μας, όπως και όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, λειτουργεί στα όρια με τον εξαναγκασμό του προσωπικού να κάνει αιματηρή οικονομία χρησιμοποιώντας χειρίστης ποιότητας υλικά- λόγω του μειωμένου κόστους- ταλαιπωρώντας φυσικά και τους ίδιους τους ασθενείς τους οποίους αναγκάζουν να τα αγοράζουν πληρώνοντας από την τσέπη τους. 

Όλα αυτά μας οδήγησαν στην απόφαση να μετατρέψουμε τη φιέστα τους σε κινητοποίηση. Μετά την ανακοίνωση του Σωματείου και την θετική ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα για συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου είναι προφανές πως Πολάκης και Ξανθός φοβήθηκαν να έρθουν και να κοιτάξουν στα μάτια τους εργαζόμενους”, ανέφερε στην ΕΑ η Κατερίνα Πατρικίου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, τονίζοντας πως την Πέμπτη 24 Μάη από τη 1μμ  έως τις 3μμ θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων με βασικό θέμα την καλύτερη οργάνωση της Πανεργατικής Απεργίας στις 30 Μάη. 


Γκράβα

Ούτε ο υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου τόλμησε να εμφανιστεί στη Γκράβα στα Πατήσια στις 16/5 όπου ήταν ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των «μεταρρυθμίσεων». Συγκέντρωση κάλεσαν οι Σύλλογοι Δασκάλων «Αθηνά» και «Σεφέρης», το Συντονιστικό των Αναπληρώτών και των Αδιόριστων και η “Αντίσταση” στην Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, η παράταξη των Παρεμβάσεων στους καθηγητές της περιοχής. 

«Ο Γαβρόγλου τελικά αποφάσισε να αναβάλει την παρουσία του στην περιοχή. Αυτή η ακύρωση δείχνει πως μας φοβούνται. Φοβούνται τη δύναμη του εκπαιδευτικού κινήματος που έχει σηκώσει κεφάλι απέναντι στις επιθέσεις στη δημόσια παιδεία που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” μας είπε η Αγγελική Φάρκωνα εκπαιδευτικός από την Αντίσταση στη Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας.