Εργατικό κίνημα
Λεωφορεία: Στάση εργασίας ενάντια στο κλείσιμο του αμαξοστάσιου Ελληνικού

Σε νέες στάσεις εργασίας προχωράνε οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Αθήνας. Την Τρίτη 19/6, τράβηξαν χειρόφρενο από τις 12μεσ μέχρι τις 4 το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες θα απεργήσουν και την Πέμπτη 21/6 όπου και καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12:30μμ στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ Α.Ε. 

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις έρχονται σε συνέχεια της στάσης εργασίας την περασμένη Πέμπτη 14/6 και της 24ωρης απεργίας στις 31 Μάη. Με τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ δίνουν τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Οι απεργοί αντιστέκονται στο κλείσιμο του μεγαλύτερου αμαξοστάσιου της Αττικής, στο Ελληνικό, το οποίο έρχεται ως αποτέλεσμα του ξεπουλήματος στη Lamda Developments. Όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι, αυτό είναι κομμάτι της επιχειρούμενης απαξίωσης των, ενταγμένων στο Υπερταμείο, συγκοινωνιών προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή τους. 

Βήμα για το προχώρημα του ξεπουλήματος του Ελληνικού στο Λάτση, είναι και οι συνδικαλιστικές διώξεις. Η διοίκηση μετακινεί τον αριστερό συνδικαλιστή Α.Κασιμέρη από τα λεωφορεία, όπου εργάζεται εδώ και 24 χρόνια, στα τρόλεϊ και μάλιστα στο πιο απομακρυσμένο αμαξοστάσιο της Αττικής, στον Κόκκινο Μύλο, σε θέση που δεν σχετίζεται με την ειδικότητά του. “Η απόφαση αυτή είναι εκδικητική, έχει ως στόχο την απομόνωση του Α. Κασιμέρη από τους εργαζόμενους του κλάδου του, από το σωματείο στο οποίο δραστηριοποιείται και στο οποίο ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ επί 12 χρόνια” τονίζει το ψήφισμα που προωθεί ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια, σε εργατικά σωματεία, ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη.