Εργατικό κίνημα
Δύο φορές σε δίκη ο Π. Κωνσταντίνου: 9/1 Δικάζονται οι απεργοί και συμπαραστάτες της “Γενικής Ανακύκλωσης AE”

5/1/15, Απεργία στη Γενική Ανακύκλωσης ΑΕ

Στις 9 Γενάρη δικάζονται 26 εργαζόμενοι για την μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακυκλώσεως Α.Ε» στον Ασπρόπυργο τον Δεκέμβρη 2014 - Γενάρη 2015, που είχε ως αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων. 

Το Δεκέμβρη του 2014, πάνω από 160 εργαζόμενοι από Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές, Αλβανία αλλά και Έλληνες, που είχαν μείνει απλήρωτοι επί μήνες, οργανώθηκαν συλλογικά με την συγκρότηση επιτροπής εργαζομένων. Με γενικές συνελεύσεις που είχαν μαζική συμμετοχή, αποφάσισαν ομόφωνα να αντιδράσουν στην υποτίμηση της εργατικής τους δύναμης και της ίδιας τους της ζωής.

Στις 5/1/15 συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ 26 εργαζόμενοι και 6 συμπαραστάτες, μετά από μήνυση της εργοδοσίας. Ανάμεσά στους συμπαραστάτες είναι ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την «Ανταρσία στις γειτονιές» Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε θέσει το ζήτημα και στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας ότι η εταιρεία είχε σύμβαση με τον δήμο, η οποία ακυρώθηκε λόγω της μη συμμόρφωσης στις εταιρικές της υποχρεώσεις.

Επίσης, κατηγορούμενοι είναι ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Μπάνος, ο οποίος βρισκόταν στο εργοστάσιο και με την επαγγελματική του ιδιότητα. Οι υπόλοιποι τρεις συμπαραστάτες που κατηγορούνται είναι η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης, ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και ο Καν Μοχάμεντ, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.

«Το εργοστάσιο παραδόθηκε στις φλόγες ένα χρόνο μετά,το 2015 πνίγοντας με τοξικό νέφος όλο το λεκανοπέδιο, ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις του κόσμου  στη Δυτική Αττική» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Πέτρος Κωνσταντίνου. «Πέρα από τις αναεπίτρεπτες διώξεις, είναι απαραδεκτο να επιχειρείται σήμερα στον ίδιο χώρο η λειτουργία καύσης σύμμικτων υλικών -με συμφωνία δήμων Αθήνας και Ασπροπύργου μετά από την αγορά του οικοπέδου από τον Δήμο Αθήνας- με συνέπεια να μολύνουν το περιβάλλον και να κάνουν την ζωή των κατοίκων αφόρητη».