Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Όχι στο «προσοντολόγιο»

20/12, Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Υπ. Παιδείας

Με μια μεγάλη κινητοποίηση στις 20/12 έξω από το υπουργείο Παιδείας απάντησαν οι εκπαιδευτικοί στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και στο νέο σχέδιο προσλήψεων του υπουργού Γαβρόγλου που πετάει στην ουσία χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό των Αναπληρωτών που συνεδρίασε την Παρασκευή 21/12 μια μέρα μετά τη μεγάλη κινητοποίηση τονίζεται μεταξύ άλλων πως χρειάζεται “άμεσος πανελλαδικός συντονισμός και μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στον ακραίο κυνισμό κυβέρνησης και υπουργού που πετάνε στην ανεργία αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που κράτησαν όρθια τα δημόσια σχολεία εδώ και χρόνια, ακυρώνουν τα πτυχία χιλιάδων σημερινών αδιόριστων και άνεργων εκπαιδευτικών, οδηγούν όλους σε αέναο κυνήγι «προσόντων», σε μια τεράστια προσωπική οικονομική αιμορραγία. Δεν υπάρχουν ευνοημένοι από αυτό το σχέδιο νόμου που πιάνει το νήμα από τον Αρσένη, τη Γιαννάκου, τη Διαμαντοπούλου κι επιχειρεί να επιβάλει αξιολόγηση και απολύσεις. 

Εμείς πιάνουμε το νήμα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Μάρτη 2018, διεκδικώντας και υπερασπίζοντας με αποφασιστικότητα το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας. Διατυμπανίζουμε προς πάσα κατεύθυνση και σε κάθε τόνο ότι οι αντι-εκπαιδευτικές, νέο-συντηρητικές και άγρια ταξικές πολιτικές τους είναι αυτές που πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Το ν/σ είναι τερατούργημα που οφείλει να αποσυρθεί ολόκληρο τώρα!”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.