Εργατικό κίνημα
Απεργία στον ΟΤΕ 19 και 20/4

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, το διήμερο 19 και 20 Απρίλη, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία εργαζομένων (ΟΜΕ ΟΤΕ). 

Σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ, “η καινούργια ανασυγκρότηση που μας μεταφέρουν τα παπαγαλάκια της Deutsche Telekom και του Τσαμάζ προβλέπει: Μεταφορές - απομακρύνσεις, δηλαδή απολύσεις, 7.000 εργαζομένων και στον ΟΤΕ θα μείνουν το πολύ 3.000 εργαζόμενοι. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο (copy paste) που εφάρμοσε στη Ρουμανία ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της ROM TELEKOM και σημερινός Γεν. Διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών Σ. Θεοχαρόπουλος. Δημιουργία 4 ή και περισσότερων δουλεμπορικών εταιρειών όπως η e-value της Cosmote κλπ. Αυτά τα μέτρα θα αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία (σήμερα 281 εκ. ευρώ καθαρά κέρδη) και θα μειώσουν για άλλη μια φορά… το εργασιακό κόστος”. 

Πίεση

Η ΑΣΕ καλεί σε οργάνωση της 48ωρης απεργίας και πίεση στη συνδικαλιστική ηγεσία ώστε να προχωρήσει σε κλιμάκωση: “Την Παρασκευή και το Σάββατο 19 & 20 Απρίλη δεν μένουμε σπίτια μας, πηγαίνουμε όλοι στους χώρους δουλειάς κάνουμε περιφρούρηση στα κτίρια που δουλεύουμε και δεν αφήνουμε κανένα απεργοσπάστη - εθελόδουλο να μπει μέσα. Τους εξαναγκάζουμε να κλείσουν αυτή την φορά όχι μόνο το Δ. Μέγαρο αλλά και το κτίριο της Παιανίας κλείνοντας έξω τον κ. Τσαμάζ... πράγμα που αρνήθηκαν να κάνουν στη προηγούμενη 24ωρη. Κλείνουμε όλα τα κτίρια, Call centers κ.λ.π. και δρομολογούμε μια πετυχημένη απεργία με συμμετοχή 100%. Τους υποχρεώνουμε να ενημερώσουμε όλους τους πελάτες του Ομίλου ΟΤΕ - πράγμα που αρνήθηκαν και υπαναχώρησαν στην προηγούμενη απεργία - όχι μόνο για την απεργία μας και την περιφρούρηση των εργατικών μας δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας μας, αλλά και για τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι επιλογές της Deutsche Telekom σε όλους τους  πελάτες-χρήστες των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. 

Δεν τους επιτρέπουμε να αποκλιμακώσουν τους αγώνες μας και τους υποχρεώνουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να πετάξουμε όλα αυτά τα σχέδια της Deutsche Telekom στα σκουπίδια”.