Εργατικό κίνημα
Εκλογές στον Άγιο Σάββα: Νίκη για το σωματείο

23/10/19, Απεργία νοσοκομείων. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Φλεβάρη στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας και για πέμπτη συνεχόμενη φορά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του νοσοκομείου, ανέδειξαν πρώτη δύναμη την Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία, την παράταξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η παρουσία της Ενωτικής Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στην ηγεσία του σωματείου, είναι η καλύτερη εγγύηση ότι θα συνεχίσει να παίζει τον πρωτοπόρο ρόλο που έχει τα τελευταία 8 χρόνια, αποτελώντας βασική δύναμη του Συντονιστικού Νοσοκομείων και πρωτοστατώντας σε κάθε μάχη μέσα κι έξω από το νοσοκομείο. 

Και τι δεν έκαναν άνθρωποι της διοίκησης, κυβερνητικοί συνδικαλιστές και παράγοντες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο και διέδιδαν στους χώρους του νοσοκομείου ότι “θα εξαφανίσουν” την Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία και θα πάρουν το σωματείο με απόλυτη μάλιστα πλειοψηφία. Τα όσα καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία είναι χαρακτηριστικά. “Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα τους, πιο οργανωμένα από ποτέ αλλά και πιο εξοργιστικά και πιο ξετσίπωτα. Στο στόχαστρο τους έβαλαν ξανά τον Πρόεδρο Κ. Καταραχιά, μαζί του όλους τους συμβασιούχους και τους αγωνιστές του ψηφοδελτίου μας. Έλεγαν ότι ο πρόεδρος μας είναι παράνομος γιατί είναι συμβασιούχος. Ότι οι συμβασιούχοι της καθαριότητας της φύλαξης και των μαγειρείων δεν έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου. Ότι αν βγουν πρώτοι 'θα κοπούν οι ντουντούκες εδώ μέσα'. Ότι αν ψηφίσουν την παράταξη μας οι συμβασιούχοι, δεν θα ανανεώσουν τη σύμβασή τους. Ακόμα και μόνιμο διορισμό στον Σκλαβενίτη έταξαν σε συναδέλφισσα συμβασιούχο στην καθαριότητα (!).

Έφτασαν στο σημείο να βάλουν την γραμματεία της ΠΟΕΔΗΝ να στείλει εγκύκλιο στην διοίκηση του νοσοκομείου που λίγο πολύ ζητούσε να αποκλειστούν από την κάλπη της ΠΟΕΔΗΝ οι συμβασιούχοι συνάδελφοι, γράφοντας το σωματείο - μέλος της- στα παλιά της τα παπούτσια. Νόμιζαν ότι επειδή κυβερνάει η ΝΔ θα τελείωναν μαζί μας.

Εμείς φτιάξαμε το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιό μας με 38 συνάδελφους, κυκλοφορήσαμε προκήρυξη με τους αγώνες μας ενάντια στον σεξισμό, τον ρατσισμό και τους φασίστες και πάνω από όλα με τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις μέσα και έξω από το νοσοκομείο μας.

Αυτό τελικά επικρότησαν μαζικά οι συνάδελφοι μας. Συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι”.

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΣ
Ψήφισαν 554
Ακυρα Λευκά 12
Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία 233 ψήφοι και 4 έδρες
ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ 211 ψήφοι και 3 έδρες
ΠΑΜΕ 98 ψήφοι και 2 έδρες
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΕΔΗΝ
Ψήφισαν 472
Άκυρα Λευκα 25 
Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία 174 ψήφοι και 3 αντιπρόσωποι
ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ 177 ψήφοι και 4 αντιπρόσωποι
ΠΑΜΕ 96 ψήφοι και 2 αντιπρόσωποι