Εργατικό κίνημα
Εκλογές στο Αγλαΐα Κυριακού, 10-11/3

Στις 10 και στις 11 του Μάρτη πραγματοποιούνται εκλογές στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για ΔΣ του σωματείου και για εκπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Η Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε με την Μαρία Αλιφιέρη, αντιπρόεδρο του απερχόμενου ΔΣ, υποψήφια με την παράταξη Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΑΕΠΑ) και μέλους του Συντονιστικού των Νοσοκομείων.

“Τα θέματα που προκύπτουν μέσα στο νοσοκομείο είναι τεράστια λόγω των ελλείψεων. Το προηγούμενο διάστημα το σωματείο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Δώσαμε μάχες για την καλυτέρευση των συνθηκών των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους και καταφέραμε να κερδίσουμε μικρές και μεγαλύτερες διεκδικήσεις. Πολύ σημαντικό θεωρώ πως ήταν το αίτημα που κερδίσαμε να έχουμε μεταφραστές για να μπορούμε να συνεννοηθούμε με τα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους. Είμαστε το πρώτο νοσοκομείο που καταφέραμε κάτι τέτοιο και πλέον το μέτρο αυτό επεκτάθηκε και στο Λαϊκό νοσοκομείο. 

Καταφέραμε να σταματήσουμε την απόλυση μιας καθαρίστριας και συγκρουστήκαμε με την ΑΝΩΔΙΚΗ ΑΕ, την εργολαβική εταιρία καθαρισμού του νοσοκομείου. Καταφέραμε και γράψαμε συμβασιούχους και εργολαβικούς στο σωματείο. Παίξαμε σημαντικό ρόλο πρόσφατα σχετικά με το παράρτημα της Δαβάκη στην Καλλιθέα. Η διοίκηση έκανε προσπάθεια να το κλείσει και να το λειτουργήσουν ιδιώτες. Όμως μαζί με το Συντονιστικό των Νοσοκομείων μπορέσαμε και το κάναμε υπόθεση της τοπικής κοινωνίας και αναγκάσαμε να παραμείνει σε λειτουργία. 

Στα δυο αυτά χρόνια πρωτοστατήσαμε σε όλες τις μάχες. Γι' αυτό το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται ήδη από 18 συναδέλφους, αλλά περιμένουμε πως θα μεγαλώσει κι άλλο μέχρι τις εκλογές με κόσμο που θέλει να δώσει τη μάχη ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης στη δημόσια Υγεία”.