Καταστολή
Πολιτικές διώξεις αγωνιστών στου Ζωγράφου

Αστυνομικοί του ΑΤ Ζωγράφου διέκοψαν την κοινή ενημερωτική παρουσία στην πλατεία Γαρδένιας του Ζωγράφου εννέα ατόμων, μελών του ΣΕΚ και της Εργατικής Αλληλεγγύης, του δημοτικού σχήματος “Κίνημα στην Πόλη” με τον σύμβουλο Παναγιώτη Νίκου, καθώς και μελών του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η παρουσία τους ήταν στα πλαίσια της δράσης αλληλεγγύης στον αγώνα των νοσοκομειακών για την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και της ΟΕΝΓΕ που απαιτεί προλήψεις στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Ανάλογες εξορμήσεις πραγματοποιούνται τακτικά στον ίδιο χώρο εδώ και πολλά χρόνια κάθε Σάββατο από την Εργατική Αλληλεγγύη.

Πρόκειται για απροκάλυπτες πολιτικές διώξεις που επιχειρούν να επιβάλουν την φίμωση σε κάθε φωνή που διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα σωτηρίας των εργαζόμενων. Είναι γελοίος ο ισχυρισμός περί «παραβίασης των μέτρων της καραντίνας». Δεν θα επιτρέψουμε την απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης της αριστεράς για να επιβληθούν οι αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης που διαχειρίζεται την πανδημία ως ευκαιρία για να καταστείλει δικαιώματα και ελευθερίες και να διασώσει τους επιχειρηματίες φίλους της.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη των εννέα αγωνιστών!

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Εργατική Αλληλεγγύη