Καταστολή
Αντίσταση στην καταστολή: Τα πρόστιμα και οι διώξεις δεν θα περάσουν

Με πρόσχημα τον κορονοϊό, η αστυνομική αυθαιρεσία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Στις αμέτρητες ντροπιαστικές σελίδες αυτής της ιστορίας, με πρόστιμα σε άστεγους, σε πρόσφυγες, σε συμπαραστάτες κρατούμενων κλπ, έρχονται πλέον να προστεθούν και αναβαθμισμένες επιθέσεις. Τις προηγούμενες ημέρες η αστυνομία επιχείρησε να επιτεθεί στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, καθώς και στην ενημέρωση.

Το Σάββατο 11 Απρίλη αστυνομικοί του ΑΤ Ζωγράφου σταμάτησαν εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του δημοτικού σχήματος “Κίνημα στην Πόλη” και της Εργατικής Αλληλεγγύης, προσάγοντας 9 άτομα και κόβοντας πρόστιμα. Η συνέχεια που δόθηκε ήταν ακόμα πιο προκλητική, με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να κινδυνεύουν να διωχθούν με βάση το άρθρο του ποινικού κώδικα για “Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”, που επισύρει μεγάλες ποινές. Η δίωξη σε βάρος μιας εξόρμησης αλληλεγγύης στον αγώνα των υγειονομικών για προσλήψεις και χρηματοδότηση στο ΕΣΥ ώστε να προστατευτεί η δημόσια Υγεία, ακριβώς με το πρόσχημα της δημόσιας Υγείας, κάνει φανερό ότι πρόκειται για μια καθαρά πολιτική δίωξη.

Την Πέμπτη 16 Απρίλη αστυνομικοί του ΑΤ Αμαρουσίου απείλησαν με πρόστιμα τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων στο Υπουργείο Παιδείας επειδή η κινητοποίηση υπερέβαινε τα 10 άτομα. Έκοψαν πρόστιμο στον συνδικαλιστή Γρηγόρη Καλομοίρη και στην Αφροδίτη Φράγκου, δημοσιογράφο στην Εργατική Αλληλεγγύη, που κάλυπτε την κινητοποίηση. 

Τη στιγμή που η Κεραμέως ασκεί πολιτική και μάλιστα κοσμοϊστορικών διαστάσεων με το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την Παιδεία, η αστυνομία προσπαθεί να παρεμποδίσει την πολιτική δράση όσων αντιστέκονται. Και τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δώσει 11 εκατομμύρια στους καναλάρχες για να προωθούν την προπαγάνδα της, πέφτουν πρόστιμα σε δημοσιογράφους που αναδεικνύουν την σαπίλα αυτής της κυβέρνησης.