Καταστολή
Νικηφόρα έληξε η απεργία Δημάκη

"Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει".

Με αυτήν την απόφαση έληξε νικηφόρα στις 30 Απρίλη η δεύτερη απεργία πείνας και δίψας που έχει πραγματοποιήσει ο Βασίλης Δημάκης για να έχει ο ίδιος και όλοι οι κρατούμενοι το δικαίωμα στην εκπαίδευση. 

 Ήταν ταυτόχρονα μια νίκη δική του και μια νίκη του πλατιού κινήματος αλληλεγγύης που στήριξε τον αγώνα του να μεταφερθεί πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού -από τις φυλακές Γρεβενών όπου τον είχαν μεταφέρει τιμωρητικά επειδή συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων στον Κορυδαλλό για τις συνθήκες ενόψει της επιδημίας. 

Όλες και όλους

«Ο Βασίλης ετοιμάζει τη δήλωση λήξης της απεργίας πείνας και δίψας. Νίκησε γιατί είχε όλες και όλους εσάς: είχε τους καθηγητές του, τους συμφοιτητές του, τον κόσμο που κινητοποιήθηκε, έβγαλε ψηφίσματα, υπέγραψε, μίλησε ανοιχτά» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά  ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος του Βασίλη Δημάκη. 

«Σήμερα 30/4/2020 και μετά την απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών Γρεβενών όσον αφορά την επαναμεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού για την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών μου, αποφάσισα να σταματήσω την απεργία πείνας και δίψας που έθεσε για δεύτερη φορά την υγεία μου σε κίνδυνο» ανέφερε ο Βασίλης Δημάκης στη δήλωσή του, ένα ευχαριστήριο μήνυμα ονομαστικά προς όλους όσους του συμπαραστάθηκαν -«καθώς και τον κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά που βοήθησε με τη συμπαράστασή του στον αγώνα μου για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση αλλά και το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθεροστομίας εν καιρώ δημοκρατίας».