Εργατικό κίνημα
Άρτα: Θάνατος εργάτη στο εργοστάσιο της “Φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ”

Εργοστάσιο “Φέτα Ήπειρος”, Άρτα. Φωτό: Νεκτάριος Δαργάκης

Νεκρός από ηλεκτροπληξία βρέθηκε ο 29χρονος Χρήστος Ζορμπάς, κατά τη βάρδια του το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιούνη στο εργοστάσιο “Φέτα Ήπειρος” που δούλευε στην Άρτα. Προκαλεί ερωτηματικά η στάση της εταιρίας, η οποία ποτέ δεν ενημέρωσε την αστυνομία, αλλά ούτε και την οικογένεια, η οποία το έμαθε τυχαία στις 4 το πρωί της Κυριακής. 

Η αστυνομία ενημερώθηκε από το νοσοκομείο αργότερα και είναι προβληματικό που άργησε να ελέγξει τον χώρο εργασίας που έγινε το εργατικό δυστύχημα. Επίσης, η εταιρία δεν έχει δώσει καμία απάντηση στην οικογένεια για τις συνθήκες που εργαζόταν ούτε ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμά της να της δοθούν τα προσωπικά αντικείμενα του Χρήστου (τα έδωσε τελικά μετά απο την κινητοποίηση) και να βρεθεί και η ίδια στο χώρο του δυστυχήματος.

Οργή

 Όλα αυτά προκαλούν σκέψεις για προσπάθειας κουκουλώματος από τη μεριά της εταιρίας για να μη θιγούν τα συμφέροντά της. Στην κηδεία η οικογένεια επέστρεψε το στεφάνι που έστειλε η εταιρία, ενδεικτικό της οργής της για αυτή την αντιμετώπιση. 

Μετά από απεύθυνση της οικογένειας στο Εργατικό Κέντρο Άρτας και στην Αριστερά της περιοχής, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ και ΛΑΕ, έβγαλαν ανακοινώσεις και έγιναν κινητοποιήσεις στην πύλη του εργοστασίου: μία την Κυριακή και δεύτερη με στάση εργασίας του Εργατικού Κέντρου το πρωί της Δευτέρας με μαζική συμμετοχή από οικοδόμους, νέους εργαζόμενους και κόσμο της Αριστεράς. 

Νέα κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου θα γίνει την Πέμπτη 11/6 8μμ, στην πλ. Κιλκίς στην Άρτα. Η οικογένεια αλλά και τα εργατικά σωματεία και η Αριστερά που έχουν κινητοποιηθεί, διεκδικούν να μαθευτεί η αλήθεια για τις συνθήκες και τον τρόπο που έγινε το δυστύχημα και για το αν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην συγκαλυφθούν για άλλη μια φορά οι ευθύνες της εργοδοσίας.