Εργατικό κίνημα
Υπουργείο Οικονομικών: Πανκινητοποίηση 2/7

Σε ημέρα πανκινητοποίησης για το Υπουργείο Οικονομικών εξελίσσεται τελικά η Πέμπτη 2/7, καθώς πέρα από την ήδη καλεσμένη 24ωρη απεργία της ΠΟΕ – ΔΟΥ, ταυτόχρονα έχει καλεστεί απογευματινή κινητοποίηση όλων των Ομοσπονδιών στις 4μμ, Νίκης 5, στα πλαίσια επίσημης συνάντησης με τον Υπουργό Σταϊκούρα.

Παρά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αρνητική εξέλιξη αποτελεί σίγουρα το γεγονός ότι οι ΟΤΥΕ και ΟΣΥΟ (Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ μαζί με την ΠΟΕ-ΔΟΥ) επέλεξαν να μην  καλέσουν τελικά στην απεργία. Συγκεκριμένα στο ΔΣ της ΟΣΥΟ κατατέθηκε σχετική πρόταση της Αριστερής Μαχητικής Πρωτοβουλίας για συμμετοχή, αλλά καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία. Είναι μια απόφαση κόντρα στην διάθεση της βάσης, καθώς η αίσθηση των εργαζομένων και στους τρεις κλάδους είναι ότι η επιτυχία εκείνης της ημέρας θα στείλει ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση σε σχέση με τις μεγάλες επιθέσεις που ετοιμάζονται, όπως η λειτουργία των Ελεγκτικών Κέντρων, οι περαιτέρω συγχωνεύσεις των ΔΟΥ, η εφαρμογή Ειδικού Μισθολογίου – Αξιολόγησης στην ΑΑΔΕ, ενώ θα παίξει και καθοριστικό ρόλο για την ικανοποίηση του αιτήματος για ένταξη των νέων συναδέλφων στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς.

Ήδη το Συντονιστικό για την Μισθολογική Εξομοίωση σε ΑΑΔΕ - ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην προσπάθεια να ενθαρρύνει την συμμετοχή των νέων συναδέλφων στην απεργία και την κινητοποίηση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “...είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε μια μαχητική κινητοποίηση για όλα τα ζητήματα του κλάδου με μια καταληκτική θετική δέσμευση για το δίκαιο αίτημα μας για απόδοση της προσωπικής διαφοράς[...] Η διεκδίκηση της προσωπικής διαφοράς μας αφορά όλους, “παλιούς” και “νέους”. Η ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων είναι πρόβλημα όλων των συναδέλφων και η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία.

Η συμμετοχή στην απεργία στις 2/7 και στην συγκέντρωση στο Υπουργείο στις 4μμ είναι η ευκαιρία για να δηλώσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας. Να καταδείξουμε στον υπουργό ότι ΤΩΡΑ ήρθε η στιγμή για λύση στο πρόβλημά μας.”

Νίκος Τουρνάς
μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΓΔΕ,
μέλος του  Συντονιστικού για την Μισθολογική Εξομοίωση σε ΑΑΔΕ - ΥΠΟΙΚ