Εργατικό κίνημα
15 Οκτώβρη: Απεργία σε όλο το δημόσιο

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε την Τρίτη 6/10, κατέληξε ομόφωνα ότι στις 15 Οκτώβρη θα γίνει πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία. 

Οι αιχμές της απεργίας έχουν να κάνουν με τα ζητήματα στην Υγεία για προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στην Παιδεία για διορισμούς εκπαιδευτικών και 15 μαθητές ανά τμήμα, στους Δήμους για προσλήψεις καθαριστριών και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Επίσης, καλύπτει με απεργία-αποχή τους καθηγητές που τους βάζει η Κεραμέως να κάνουν τηλεμαθήματα με απουσίες στους καταληψίες, πράγμα χαφιεδίστικο και απεργοσπαστικό. 

Τέλος, αποφασίστηκε η κατάργηση των ηλεκτρονικών εκλογών στα υπηρεσιακά συμβούλια των δασκάλων. Η πρόταση για απεργία στις 15 Οκτώβρη μπήκε από τη μεριά των Παρεμβάσεων για να συμπέσει με την απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στα νοσοκομεία. 

Στο Συμβούλιο μπήκε και το ζήτημα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η ΔΑΚΕ είχε το θράσος να πει ότι ο Σαμαράς είναι αυτός που τους έβαλε φυλακή. Απαντήσαμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα είναι αυτό που τους έβαλε σε δίκη, αντίθετα δεν ξεχνάμε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που τους έκαναν πλάτες. 

Η 7/10 που θα πάρει απόφαση το δικαστήριο είναι μια ιστορική μέρα, γιατί το εργατικό κίνημα θα βγει μαζικά στο δρόμο για τους χαμένους μας εργάτες, Λουκμάν και Φύσσα. Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί και θα κλιμακώσουμε με την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία μια εβδομάδα μετά.

Χρίστος Αργύρης
μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ με τις Παρεμβάσεις, Συντονιστικό Νοσοκομείων