Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η δίκη της Χρυσής Αυγής: Ψέματα για να αποφύγουν τη φυλακή

21/10, Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη δίκη του Ζακ και για τη δίκη της ΧΑ

Με ανάγνωση βουλεύματος του 2015, που επιβεβαιώνει παραβίαση περιοριστικών όρων από το Λαγό (και συγκεκριμένα του κατ' οίκον περιορισμού που οδήγησε τότε στην εκ νέου σύλληψη και προσωρινή του κράτηση), ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης της ΧΑ.

Μετά από αυτό, η επίκληση μεταγενέστερων βουλευμάτων τόσο από την εισαγγελέα όσο και από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Λαγού ήταν μονάχα για τις εντυπώσεις καθώς δεν ακυρώνουν το γεγονός της παραβίασης περιοριστικών όρων από τον καταδικασμένο πλέον σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στην τοποθέτησή της η εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε άλλους κατηγορούμενους, των οποίων τα ποινικά μητρώα είχε αποσιωπήσει στην αρχική της πρόταση για χορήγηση αναστολής σε όλους τους καταδικασθέντες (πλην Ρουπακιά). Αναγκάστηκε να παραδεχτεί, όπως και χτες, ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν λευκά ποινικά μητρώα, προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την παράλειψή της και βέβαια επέμεινε στην πρότασή της να δοθεί αναστολή σε όλους.

Ακολούθησε αυτοπρόσωπη παρέμβαση Κασιδιάρη (η δεύτερη εμφάνισή του στο δικαστήριο μέσα σε λίγες μέρες).

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, από την Πολιτική Αγωγή των Αιγυπτίων αλιεργατών, έγραψε:

"Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή

Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν όψει της απόφασης για την αναστολή ή μη της ποινής του, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πέταξε μια αστεία στρακαστρούκα. Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες: έχει ήδη προκύψει ότι η ΗΓΕΣΙΑ της Χρυσής Αυγής μιλούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγιώτη Μπαλτάκο. Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης.

Επί πεντέμιση χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν "γελοία".

Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς, επιθανάτιος ρόγχος του ναζιστικού μορφώματος".

Η διαδικασία συνεχίζεται με τοποθετήσεις συνηγόρων υπεράσπισης των χρυσαυγιτών για τη χορήγηση αναστολής στις ποινές.