Εργατικό κίνημα
12 Νοέμβρη - Όλοι στις πύλες των Νοσοκομείων

Το δρόμο τον δείχνουν τα Νοσοκομεία

Η κυβέρνηση επιβάλλει ξανά πανελλαδική καραντίνα λέγοντας ότι έτσι θα σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Λέει ψέματα! Ξέρουμε ότι η πανδημία δεν είναι φυσικό φαινόμενο, η εξάπλωσή της είναι αποτέλεσμα των περικοπών στη δημόσια Υγεία, στα σχολεία, στα γηροκομεία, στις γειτονιές, σε όλες τις ανάγκες των εργατών. 

Αυτές τις επιλογές του συστήματος και της κυβέρνησης Μητσοτάκη που το υπηρετεί πρέπει να τις σταματήσουμε. Να δυναμώσουμε την αντίσταση και τους αγώνες μας και όχι να υποταχτούμε στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που λένε: κλειστείτε στα σπίτια σας.

Το δρόμο τον δείχνουν τα Νοσοκομεία. Στις 12 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία των σωματείων και επιτροπών αγώνα, οι εργαζόμενοι σε κάθε νοσοκομείο απεργούν 8-10πμ και συγκεντρώνονται στις πύλες απαιτώντας προσλήψεις, επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, νοσοκομεία ανοιχτά για όλο τον κόσμο που έχει ανάγκη. Είμαστε μαζί τους! Σωματεία από όλους τους χώρους και κλάδους μαζί με την κίνηση «Στηρίξτε τους εργάτες της Υγείας» μας καλούν να είμαστε στις πύλες των νοσοκομείων. 

Δεν είναι απλά κίνηση συμπαράστασης, είναι δύναμη για την τάξη μας που όταν παλεύει όλη μαζί νικάει. Το δείξαμε στις 7 Οκτώβρη τσακίζοντας τους ναζίδες της Χρυσής Αυγής, στέλνουμε μήνυμα στις 12 Νοέμβρη ότι παλεύουμε μέχρι τη νίκη για να σώσουμε τις ζωές μας... 

Διεκδικούμε από την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σε πανεργατική απεργία. Και στις 17 Νοέμβρη, στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατεβαίνουμε όλοι και όλες στη μεγάλη πορεία για να βροντοφωνάξουμε ότι βαδίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη ξανά, ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα της αρρώστιας και της ανεργίας.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα


Στηρίξτε τους εργάτες της Υγείας

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε το διάγγελμα του Μητσοτάκη. To lockdown είναι η ανοιχτή ομολογία αποτυχίας, της ταξικής και καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό του πανικού της, ότι μέσα σε ελάχιστες μέρες προχώρησε σε μια σειρά από διαφορετικά μέτρα.Έξι μήνες τώρα δεν έκανε τίποτα!

Οι επιλογές της δεν κρύβουν απλά ανικανότητα, αλλά ταξική μεροληψία και καταστροφή. 

Δεν σήμανε συναγερμό, να ρίξει λεφτά για να θωρακίσει την δημόσια Υγεία και να προσλάβει με έκτακτες διαδικασίες, τις χιλιάδες προσωπικού που είχε ανάγκη το ΕΣΥ, ακόμα και πριν την πανδημία. Δεν οργάνωσε ενισχύοντας με προσωπικό και δομές την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας, που έκανε συντρίμμια, με απανωτά λουκέτα και μαζικές απολύσεις, η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και ο θρασύτατος Α. Γεωργιάδης. 

Δεν έκανε καμιά σοβαρή προσπάθεια να φτάσει ούτε τον αριθμό των ΜΕΘ που απαιτούνται, από τα οργανογράμματα των νοσοκομείων που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει. Καμία επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αντίθετα πριμοδότησε, με τις αποφάσεις της, ακόμα μεγαλύτερη κερδοσκοπία των αφεντικών των ιδιωτικών κλινικών. 

Στα σχολεία αύξησε τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, δεν πρόσθεσε ούτε μία νέα αίθουσα, καμία πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ούτε προσλήψεις, ούτε οχήματα, μόνο φιλέτα στους ιδιώτες. Κανένα μέτρο στα εργοστάσια και στις υπηρεσίες που δεν έχουν δυνατότητα τηλεργασίας. Αντί για συνεχή και προληπτικά δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας, τα έκανε με το σταγονόμετρο και χωρίς στρατηγική πρόληψης και ιχνηλάτισης. 

Αντίθετα μπόλικη δόση ατομική ευθύνης αλλά και κούνημα δακτύλου για τις κριτικές απέναντι στους «ειδικούς» επιστήμονές τους. Ενώ στα μεγάλα αφεντικά του τουρισμού, στους τραπεζίτες, στους μεγαλοκαναλάρχες, στους κλινικάρχες δίνεται πακτωλός χρημάτων, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία, την φτώχεια και την πανδημία. 

Τα αφεντικά συνεχίζουν να παίρνουν τα λεφτά, ενώ οι εργαζόμενοι φορτώνονται μειώσεις στο μηνιάτικο, μαζικές απολύσεις, μεγαλύτερη φτώχεια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις και τον κίνδυνο να κολλήσουν covid19 στην εργασία τους ή μετακινούμενοι προς και από αυτή.

Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την αντεργατική επίθεση. Οι αγώνες μας μπορούν να μας σώσουν, από την πανδημία και από την οικονομική ανέχεια. Οι εργαζόμενοι/ες στα δημόσια νοσοκομεία στις 12 Νοέμβρη, με στάση εργασίας 8 με 10πμ, ξεσηκώνονται πανελλαδικά στις πύλες των νοσοκομείων. Έδωσαν και δίνουν με αυτοθυσία τη μάχη της πανδημίας και τώρα διεκδικούν τα αυτονόητα: ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με προσλήψεις και μονιμοποιήσεις προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Ο αγώνας τους είναι αγώνας για την ζωή και την υγεία κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης, κάθε συνταξιούχου, των παιδιών μας. 

Γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό τους. Όλοι και όλες στις 12 Νοέμβρη, να ξεσηκωθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων της υγείας, συμμετέχοντας μαζικά στις συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους συλλόγους, κάθε συλλογικότητα του κόσμου στις γειτονιές που έχει ανάγκη το τοπικό του νοσοκομείο να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. 

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης
Καμπάνια Support Health Workers

 

 

15/10, Απεργία στη Υγεία


 

Σε μέρα δράσης με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων κατεβαίνουν οι υγειονομικοί στις 12 Νοέμβρη, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας. Την ίδια ώρα οι ελλείψεις στα νοσοκομεία και η εγκληματική κυβερνητική πολιτική οδηγούν σε δραματικές καταστάσεις. Τα ημερήσια κρούσματα μετριούνται σε χιλιάδες, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ εξαντλούνται και ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει. Η κυβέρνηση επιμένει να προτιμάει το λοκντάουν και τις απαγορεύσεις, από τα άμεσα αναγκαία μέτρα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και θα βοηθούσαν το ΕΣΥ να ανασάνει. Η κινητοποίηση της 12ης Νοέμβρη, ξεκίνησε σαν πρωτοβουλία των σωματείων και των εργαζόμενων που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Νοσοκομείων και υιοθετήθηκε από τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες του κλάδου, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε τη Δευτέρα 9/11 αποφάσισε μεταξύ άλλων τη στήριξή της μέρας δράσης. 

12 Νοέμβρη - Συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων 

Αγ.Σάββας 8πμ
ΓΝΑ Γεννηματάς 8:30πμ
Παίδων Αγλ. Κυριακού 8πμ
Αγ. Όλγα 12μεσ
Αττικό 7πμ
Σωτηρία 8.30πμ 
Γενικό Κρατικό Νίκαιας 8πμ
Αμαλία Φλέμινγκ 9πμ
Ασκληπιείο 8:30πμ
Ελπίς 8:30πμ
Αλεξάνδρα 8πμ, 
θα συμμετέχουν και τα νοσ. Έλενα και Ιπποκράτειο
Δρομοκαΐτειο 8πμ
Λαϊκό 8πμ
Κ.Υ. Ν.Ιωνίας 9πμ
Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης 8πμ
ΨΝΘ 8πμ
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 9πμ
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας 8:30πμ
Αγ.Αντρέας 8πμ
Βενιζέλειο 8πμ
ΠΑΓΝΗ 8πμ
Νοσοκομείο Ικαρίας 10πμ 
Νοσοκομείο Βόλου 7πμ
Νοσοκομείο Χανίων 7πμ

Μπορούμε να νικήσουμε

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας είναι με την πλάτη στον τοίχο. Είναι επικίνδυνοι, είναι εγκληματίες, αλλά είναι κι αδύναμοι. Το παράδειγμα με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας αυτό δείχνει. Κατεβήκαμε σε συγκεντρώσεις στο προαύλιο για να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας απέναντι στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Η διοίκηση προσπάθησε να μας σταματήσει αλλά δεν της πέρασε. Εκεί που η αντίσταση δυναμώνει, η κυβέρνηση υποχωρεί για να προλάβει έναν μεγαλύτερο ξεσηκωμό. Η οργή μέσα στα νοσοκομεία είναι τεράστια. 

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία και πάει σε καραντίνα, ένα άχρηστο κι αντιδραστικό μέτρο που δεν έχει να προσφέρει τίποτα επί της ουσίας. Το καταλαβαίνει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας πλέον. Η μόνη πραγματική ασπίδα για την κοινωνία είναι αυτή που διεκδικούμε οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων: Προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Κλιμακώνουμε το απεργιακό μας πρόγραμμα με την ημέρα δράσης στις 12 Νοέμβρη, όπου σε δεκάδες νοσοκομεία οι εργαζόμενοι και οι συμπαραστάτες τους θα συναντηθούν στις πύλες και θα συνεχίσουμε. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα είμαστε παρόντες και παρούσες στην πορεία του Πολυτεχνείου, αντιμετωπίζοντάς την απεργιακά, σαν μέρα του εργατικού κινήματος, κόντρα στις γελοιότητες περί απαγόρευσής της. Και θα κλιμακώσουμε αμέσως μετά, με μια μεγάλη πανυγειονομική απεργία προκειμένου να αναγκάσουμε σε άτακτη υποχώρηση την κυβέρνηση. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Μόνο οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και οι αγώνες τους μαζί με όλη την εργατική τάξη μπορούν να σώσουν ζωές.

Κώστας Καταραχιάς
πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων νοσ. Αγ.Σάββας

Το Βενιζέλειο δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό και οι εργαζόμενοι δίνουν τις μάχες για να κρατήσουμε ανοιχτά τα νοσοκομεία ενάντια σε μια κυβέρνηση που δεν φρόντισε να καλύψει τα κενά σε εργαζόμενους, υποδομές και υλικά. 

Το κλίμα αγανάκτησης στο νοσοκομείο θυμίζει τις ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά και αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες με τις κινητοποιήσεις για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας! Θα προχωρήσουμε σε συγκέντρωση το πρωί της 12 Νοέμβρη και κάνουμε την προσπάθεια να αναζωογονήσουμε τις συνελεύσεις μας στο νοσοκομείο.

Μύρων Μαρκάκης
Βενιζέλειο Νοσοκομείο, Ηράκλειο Κρήτης

Την Πέμπτη 12/11, στο πλαίσιο της μέρας δράσης που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ μετά από πρόταση του Συντονιστικού Νοσοκομείων, καλούμε σε συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου Αγ.Όλγα στις 12μεσ. 

Η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει ξεφύγει. Τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι έχουν κολλήσει τον κορονοϊό. Προφανώς έχει συμβάλει σε αυτό η μεταφορά της κλινικής covid στη Β' Παθολογική που σημαίνει ότι περνάνε όλα τα περιστατικά μέσα από τον κεντρικό ιστό του νοσοκομείου. Αλλά το βασικό είναι ότι δεν κάνουν τεστ covid στο προσωπικό, ούτε καν ράπιντ, για να δουν τα κρούσματα, να τα απομονώσουν και να σταματήσουν την εξάπλωση. Δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι και φοβούνται ότι αν το κάνουν και βγουν σε καραντίνα αυτοί που πρέπει, δεν θα μπορεί να δουλέψει το νοσοκομείο. Φτάνουμε στο σημείο που όταν κάποιος συμπληρώσει μια εβδομάδα καραντίνας και δεν έχει συμπτώματα γυρνάει στη δουλειά χωρίς να του γίνεται τεστ. Αυτό δεν είναι διαχείριση με βάση τα επιστημονικά κριτήρια που μας λέει ο Μητσοτάκης, αλλά με βάση τα οικονομικά κριτήρια των μη προσλήψεων. 

Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον Αγ. Σάββα που είχαν παρόμοια έξαρση κρουσμάτων, μας έδειξαν το δρόμο και θα συμμετέχουμε κι εμείς στη μέρα δράσης που θα γίνει στις 12 Νοέμβρη. Για την οργάνωση της έχουμε ήδη κάνει εξορμήσεις στο νοσοκομείο και θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να έχει επιτυχία η κινητοποίηση.

Μιχάλης Βερβέρης 
εργαζόμενος νοσοκομείο Αγ.Όλγα

 

7/4, Συγκέντρωση στο Αγ. Όλγα


Στις 12 Νοέμβρη δίνεται η ευκαιρία για μεγάλη κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που θα βάλει το σκαλοπάτι για κλιμάκωση με νέα απεργία. Τη χρειαζόμαστε. Μαζί μας θα έχουμε το Εργατικό Κέντρο που καλεί στη συγκέντρωση όπως επίσης και τους φοιτητές/τριες της Ιατρικής που θα συμμετέχουν με απόφαση του συλλόγου τους. 

Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι δραματική. Ανοίγουν άρον άρον κλινικές Λοιμοδών και τελικά καταλήγουν όλες οι ειδικότητες, από τους νευρολόγους μέχρι  τους γαστρεντερολόγους, να εφημερεύουν σε κλινικές covid. Όλες οι ειδικότητες πέφτουν πάνω σε μια νόσο, κλείνουν οι άλλες κλινικές, έχει διαλυθεί τελείως η πρωτοβάθμια Υγεία και δημιουργείται πρόβλημα στο τι γίνεται με τις άλλες ασθένειες. Δεν εξαλείφθηκαν τα καρδιακά, οι καρκίνοι και όλες οι άλλες ασθένειες. 

Όλο αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι, υλικά και μηχανήματα για να τα καλύψουν όλα. Και παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις, ούτε παίρνει μέτρα για να καλύψει τις ανάγκες στην Υγεία. Αντ' αυτού επιμένει στην προσπάθεια να φέρει ιδιώτες από την πίσω πόρτα, όπως κάνει με τους εργολάβους της καθαριότητας κι εφαρμόζει λοκντάουν που είναι σκέτη κοροϊδία. 

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο ότι η εξάπλωση του ιού έχει να κάνει με τους μαζικούς χώρους εργασίας, τα σχολεία και τα γηροκομεία. Όχι με το αν ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερα στο δρόμο, πάει σε μια πλατεία ή σε μια καφετέρια. Από τον κόσμο που ερχόταν στο νοσοκομείο συμπεραίνουμε ότι ο ιός μεταδιδόταν από τα παιδιά του σχολείου, στους γονείς και τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Μεταδιδόταν μαζικά στα γηροκομεία γεγονός που αναδεικνύει τις ευθύνες της εργοδοσίας σε αυτούς τους χώρους, κατά πόσο δηλαδή δίνονταν μέσα προστασίας στο προσωπικό και γίνονταν τεστ. Και μεταδιδόταν μαζικά σε εργοστάσια όπως είδαμε εδώ με το παράδειγμα της Πίνδου.

Λουίζα Γκίκα
γιατρός Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Το νοσοκομείο της Ικαρίας ταλανίζεται χρόνια από μεγάλες ελλείψεις που όσο πάνε χειροτερεύουν. Πλέον έχουμε μείνει με μόνο έναν παθολόγο, έναν αναισθησιολόγο κι άλλες μονήρεις ειδικότητες. Χρειαζόμαστε άμεσα προσωπικό. 

Παρότι δεν δεχόμαστε την πίεση των νοσοκομείων της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού, είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση για τα τεστ. Και στα ΤΕΠ εργάζεται μόλις ένας συνάδελφος! Αν κολλήσει covid θα μπλοκάρει όλη η διαδικασία. Στις 12 Νοέμβρη θα συμμετέχουμε κι εμείς στην πανελλαδική μέρα δράσης των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, με συγκέντρωση στο προαύλιο στις 10πμ, για να απαιτήσουμε άμεσες μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση στην Υγεία.

Σωτήρης Δρούλιας
πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας

Άμεσα μέτρα

Η μέρα δράσης στις 12 Νοέμβρη είναι η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση μετά την εξαγγελία του δεύτερου λοκντάουν από την κυβέρνηση. Στο πρώτο λοκντάουν κατεβήκαμε σε μια πολύ επιτυχημένη κινητοποίηση στις 7 Απρίλη, με τον κόσμο των νοσοκομείων να βγαίνει στις πύλες και δεκάδες να συμπαραστέκονται απ' έξω. Από τότε έχουμε καταφέρει πάρα πολλά. 

Επιβάλλαμε μια σειρά από στοιχειώδη μέτρα που λέγανε ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν και καθορίσαμε τη συζήτηση για το αν το λοκντάουν μπορεί να μας σώσει από την εξάπλωση της πανδημίας. Ολοένα και περισσότερος κόσμος αμφισβητεί το αν ένα μέτρο όπως η καραντίνα μπορεί να σώσει την κατάσταση. 

Χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα, άμεσα κι επιτακτικά. Δηλαδή μαζικές προσλήψεις,  μονιμοποιήσεις κι άμεση χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Χρειάζονται άμεσα να προσληφθούν τουλάχιστον 15.000 νέοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Χρειάζεται επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Αυτό σημαίνει να επιταχθούν όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όλες οι ΜΕΘ και οι κλίνες, χωρίς αποζημίωση στους κλινικάρχες. Αν η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχουμε πόλεμο και ζητάει από τους εργαζόμενους να δουλεύουν 24 ώρες, τουλάχιστον θα πρέπει να επιτάξει την ιδιωτική Υγεία για να έχουμε τα κρεβάτια που χρειάζονται. Μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό και μέτρα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, μετακίνησης και διαβίωσης της εργατικής τάξης. Αυτό σημαίνει προσλήψεις στα ΜΜΜ για αύξηση των δρομολογίων, στα σχολεία για μικρότερες τάξεις, στην καθαριότητα κλπ. Χρειάζεται επίταξη των ξενοδοχείων για να μείνουν οι άστεγοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ακόμα και οι εργαζόμενοι/ες που κολλάνε τον ιό και δεν μπορούν να απομονωθούν στο σπίτι τους. 

Αν δεν γίνουν αυτά, καμία καραντίνα δε θα λύσει το πρόβλημα. 

Ξεκινήσαμε λίγοι να μιλάμε για αυτά και πλέον όλο και περισσότεροι συσπειρώνονται γύρω από αυτές τις διεκδικήσεις. Το Συντονιστικό Νοσοκομείων έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Για να συσπειρώσουμε τους συναδέλφους, να γίνουν επιτροπές αγώνα και συνελεύσεις, να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα και να πιέσουμε για να κηρυχθούν και να οργανώσουμε το μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουμε κάνει από την αρχή της πανδημίας. 

Έχουμε μπροστά μας τον επόμενο σταθμό στις 12 Νοέμβρη που μπορεί να είναι η αρχή ενός ξεσηκωμού ενάντια στην κυβέρνηση του θανάτου. Εκείνη την ημέρα χρειάζεται να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι/ες των νοσοκομείων στις πύλες αλλά όχι μόνο. Θέλουμε τους εργαζόμενους/ες από τους γύρω χώρους και γειτονιές του κάθε νοσοκομείου να βρεθούν μαζί μας στις πύλες. 

Και όλοι μαζί να συνεχίσουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και στην απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ στις 26 Νοέμβρη.

Αργυρή Ερωτοκρίτου
ΔΣ Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΑ Γεννηματάς

Η απεργία στις 12 Νοέμβρη είναι ένας μεγάλος σταθμός στη μάχη που δίνουμε. Οι συνάδελφοι/ισσες, παρά τις δυσκολίες που βάζει η κατάσταση της πανδημίας, ετοιμάζονται να δώσουν το παρών στις πύλες. 

Στον Αγ. Σάββα το κάναμε και την περασμένη εβδομάδα επανειλημμένα, όταν τα κρούσματα σε προσωπικό κι ασθενείς απογειώθηκαν κι αναγκάσαμε τη διοίκηση και το υπουργείο να πάρει μέτρα όπως τεστ στο προσωπικό και απολυμάνσεις. Δεν αρκούν. Το σύνολο της Υγείας χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό, υλικά και δομές. Χρειάζεται και οι γειτονιές να βρίσκονται στις κινητοποιήσεις έξω από τα νοσοκομεία. Η πανδημία έχει δείξει τον ταξικό της χαρακτήρα. Ο κόσμος που κολλάει είναι ο κόσμος που στοιβάζεται σε άθλιους χώρους εργασίας. Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι καταστολή. Αυτό είναι η καραντίνα και θέλει σπάσιμο. Θέλουμε όλους τους εργαζόμενους στο πλευρό των υγειονομικών, αρχίζοντας από τη μέρα δράσης στις 12 Νοέμβρη. Η κινητοποίηση εκείνης της ημέρας χρειάζεται να αγκαλιαστεί από τον κόσμο των γειτονιών. Αν η κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει είναι η προπαγάνδα περί ατομικής ευθύνης και η καταστολή, εμείς απαντάμε συλλογικά ξεκαθαρίζοντάς τους ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι.

Κατερίνα Πατρικίου 
γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκομείο Αγ.Σάββας
 

7/4, Συγκέντρωση στον Αγ. Σάββα