Εργατικό κίνημα
Συντονιστικό Νοσοκομείων, Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης: "Με πανεργατικό ξεσηκωμό να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να διαλύσει τα συνδικάτα"

22/12/20, Συγκέντρωση ενάντια στις αντισυνδικαλιστικές επιθέσεις της 1ης ΥΠΕ

ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου η κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας ενάντια στην προσπάθεια της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ και της κυβέρνησης να τσακίσει τον συνδικαλισμό στον χώρο μετακινώντας τον πρόεδρο του σωματείου στο νοσοκομείο Σωτηρία. 

Στο πλευρό του βρέθηκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγία Ολγα, που επίσης προχώρησαν για αλληλεγγύη σε στάση εργασίας, γιατροί από πολλά νοσοκομεία μετά από κάλεσμα της ΕΙΝΑΠ, και μαζί με δεκάδες αλληλέγγυους από συλλόγους εκπαιδευτικών και συλλογικότητες της περιοχής διαδήλωσαν από το νοσοκομείο μέχρι την 1η ΥΠΕ διεκδικώντας την ανάκληση της μετακίνησης του Κώστα Καταραχιά. 

Η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ επιμένει στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο που καταστρατηγεί τον Ν1264/82 που προστατεύει τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές από τις αυθαιρεσίες και την τρομοκρατία των εργοδοτών. Η επίθεση στον Κώστα Καταραχιά είναι η κορυφή του παγόβουνου των δεκάδων επιθέσεων του υπουργείου υγείας σε βάρος εκλεγμένων συνδικαλιστών στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Αντίστοιχες διώξεις γίνονται σε βάρος προέδρων και εκλεγμένων συνδικαλιστών στο Νοσοκομεία Κέρκυρας, Έδεσσας, Γιαννιτσών και ενάντια στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ. 

Πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για χτύπημα του συνδικαλισμού στα Νοσοκομεία που έχει μπει με απεργίες εμπόδιο στα σχέδια της ΝΔ να διαλύσει την δημόσια Υγεία και ξεσκεπάζει καθημερινά την εγκληματική της πολιτική για την πανδημία.

Όπως αναφέρει το Δελτίο τύπου του σωματείου του Αγίου Σάββα: “...Σε φιάσκο εξελίχθηκε σήμερα η πρώτη μέρα της εφαρμογής της εκδικητικής μετακίνησης του προέδρου του συλλόγου μας Κώστα Καταραχιά στη ΜΕΘ covid-19 του αναφοράς Σωτηρία, μιας ΜΕΘ που φτιάχτηκε τώρα με χρηματική δωρεά της ΒΟΥΛΗΣ. Το προσωπικό της νέας αυτής ΜΕΘ covid-19 ενημέρωσε τον Κ. Καταραχιά ότι ΔΕΝ χρειάζεται ενίσχυση με Ακτινολόγο και ότι ουδέποτε ζήτησε γιατρό τέτοιας ειδικότητας, παρά μόνο περισσότερους Εντατικολόγους". Και καταλήγει: " ...Το κύμα συμπαράστασης που έχουμε δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα που παλεύουμε όλες αυτές τις επιθέσεις, από σωματεία και συλλόγους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, από χώρους κι εργαζόμενους από όλη την χώρα είναι τεράστιο κι αυτό μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε δυνατά! Είναι πλέον αναγκαίο να πάμε τον αγώνα μας ένα βήμα παρακάτω. Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ, να προχωρήσουν άμεσα σε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο μιας κυβέρνησης που έχει εγκληματική ευθύνη για τη διάλυση του ΕΣΥ”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ: «...Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ δεν έδωσε καμία απάντηση στα προφανή ζητήματα που του θέσαμε για πολλοστή φορά. Ενημερώσαμε την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, ότι αν δεν ανακαλέσουν άμεσα την παράλογη και εκδικητική μετακίνηση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Αγ. Σάββα και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ το υγειονομικό κίνημα – μαζί με τον λαό - θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις έως την τελική δικαίωση. Θα επιμείνουμε απεργιακά, δεν θα αφήσουμε μόνο του το Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας"».

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων και ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης επιμένουμε ότι αυτή είναι μια μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη και όλα τα Συνδικάτα. Τώρα είναι πλέον η ώρα η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ να προχωρήσουν άμεσα σε πανεργατική απεργία για να πετάξουμε μια και καλή στα σκουπίδια την πρόθεση της ΝΔ να διαλύσει τον συνδικαλισμό και μαζί να ξεφορτωθούμε τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Είναι ώρα συνολικά το Εργατικό κίνημα να πάρει στα χέρια του τη μάχη για να μην τους αφήσουμε να χτυπήσουν τα συνδικάτα και τον συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς με το πρόσχημα της Πανδημίας, για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ