Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ Σαλονίκης για την επίθεση φασιστοειδών σε δομή στο Ωραιόκαστρο

Καταγγέλλουμε την επίθεση φασιστοειδών σε δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο
 
Χθες το βράδυ μετά τις 11.00, συμμορία 10 περίπου φασιστοειδών οπλισμένη με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς όρμησαν στην δομή όπου διαμένουν ασυνόδευτα ανήλικα 12-15 ετών.
 
Η δομή λειτουργεί από το περασμένο καλοκαίρι από την εκκλησία σε ακίνητο που της ανήκει. Οι φασίστες, φωνάζοντας χυδαία ρατσιστικά συνθήματα και βρίζοντας, «έσπασαν το φράκτη, όρμησαν και έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού για να βρούνε τα παιδιά που τρέχανε έντρομα» σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν με δολοφονικό μένος στα ανυπεράσπιστα προσφυγόπουλα. Ένα από αυτά μεταφέρθηκε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος στο νοσοκομείο, ενώ άλλα τρία με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες.
 
Όπως μάλιστα δηλώνει ο δικηγόρος της δομής, «είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των νεαρών είχε οργάνωση και σχέδιο, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως αποδεικνύεται και από σχετικό υλικό».
 
Οι φασίστες της περιοχής έδειξαν την μισανθρωπιά τους επιλέγοντας αυτές τις μέρες για να επιτεθούν θρασύδειλα σε μικρά παιδιά.
 
Αποθρασύνονται από την συνεχιζόμενη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης που έστησε νέα αποθήκη ψυχών στο Καρά-Τεπέ μετά το κολαστήριο της Μόριας, ξυλοκοπεί πρόσφυγες στα ανοιχτά του Αιγαίου και τους αφήνει να πλέον σε ακυβέρνητες βάρκες, ενώ συνεχίζει να οργανώνει επαναπροωθήσεις που ξεκινούν ακόμα και από τα Διαβατά για να καταλήξουν στην άλλη πλευρά των συνόρων με την Τουρκία. Όλα αυτά εν καιρώ πανδημίας, που αποδεικνύεται η καλύτερη ευκαιρία της κυβέρνησης για να μετατρέψει όλα τα καμπς σε κλειστά στρατόπεδα εγκλεισμού για αδιευκρίνιστο διάστημα, αφήνοντας χιλιάδες πρόσφυγες στο έλεος των καιρικών συνθηκών, των ασθενειών και του κορωνοϊού.
 
Τα φασιστοειδή αποθρασύνονται επίσης από την προκλητική στάση της αστυνομίας, που ενώ παραμένει ασύλληπτος ο καταδικασμένος ναζί Παππάς με ευθύνη της, προτιμά να κυνηγάει καθημερινά απλούς ανθρώπους που πηγαίνουν στη δουλειά τους, να συλλαμβάνει και να επιβάλει πρόστιμα σε αγωνιστές της αριστεράς και ακτιβιστές του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος.
 
Δεν θα περάσουν!
 
Οι εργαζόμενοι/ες και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και του Ωραιοκάστρου συγκεκριμένα, έχουν δείξει ξανά και ξανά την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και έχουν διεκδικήσει με κινητοποιήσεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς ότι όλα τα προσφυγόπουλα θα κάτσουν στα θρανία και θα μένουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Ξέρουν πολύ καλά πώς να απομονώσουν τους κάθε λογής φασίστες, που βλέποντας ότι η προσπάθειά τους να οργανώσουν κινητοποιήσεις “αγανακτισμένων κατοίκων” ενάντια στα νέα κέντρα κράτησης πέφτει στο κενό, προχωράνε σε δολοφονικές επιθέσεις κατά το παράδειγμα της ΧΑ.
 
Δηλώνουμε απερίφραστα πως όποιος εμπνέεται από τις δολοφονικές πρακτικές των χρυσαυγιτών, θα έχει την ίδια τύχη με αυτούς. Η 7/10 είναι η απόδειξη ότι το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα θα εγγυηθεί αυτήν την κατάληξη.
 
Απαιτούμε την άμεση σύλληψη των δραστών!
Στη φυλακή οι φασίστες – καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες!