Εργατικό κίνημα
ΑΡΣΙΣ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση 13/1

13/1, Συγκέντρωση έξω από τη ΜΚΟ Άρσις. Φωτό: Δ.Λ.

Με στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, την Τετάρτη 13/1, απάντησε το Σωματείο Εργαζομένων της ΜΚΟ απαιτώντας την επαναπρόσληψη του Αντώνη Γκ., εργαζόμενου στην ΑΡΣΙΣ και μέλους του Σωματείου. 

Είναι η δεύτερη φορά που η ΜΚΟ προχωρά σε απόλυση του συγκεκριμένου εργαζόμενου. Το καλοκαίρι του 2008, μετά από αγώνα του Σωματείου και του ίδιου προσωπικά, επαναπροσλήφθηκε και αναγνωρίστηκε ως εργαζόμενος αορίστου χρόνου, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες της ΑΡΣΙΣ, ανεξάρτητα από τη ροή χρηματοδότησης και του προγράμματος που τυπικά ήταν δηλωμένος.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι πρόκειται ξανά για εκδικητική απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης: “Ο συνάδελφος δεν απολύθηκε επειδή έληξε η χρηματοδότηση, αφενός γιατί υπήρχαν ευκαιρίες μετακίνησής του και αφετέρου γιατί δεν είχε σύμβαση ορισμένου χρόνου, αλλά γιατί συμπυκνώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και ως προς τη σχέση εργασίας του (αορίστου χρόνου σύμβαση) αλλά και ως προσωπικότητα (ιδρυτικό μέλος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων), που η Διοίκηση δράττοντας την ευκαιρία με πρόσχημα την χρηματοδότηση και δρώντας καθαρά εκδικητικά, δε θέλει να υπάρχουν ως παράδειγμα”.