Εργατικό κίνημα
Επισιτισμός-Τουρισμός: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 29/1

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Αττικής την Παρασκευή 29/1 στις 11πμ. Η αντικαπιταλιστική κίνηση “Καμαριέρα” καλεί και οργανώνει την κινητοποίηση με εξορμήσεις σε μαγαζιά επισιτισμού στις γειτονιές. “Άνοιγμα της αγοράς και του επισιτισμού σημαίνει επιστρέφουμε στη δουλειά μόνο με: Εμβολιασμό όλων των εργαζόμενων, συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, επαναπρόσληψη όλων, αποπληρωμή χρωστούμενων δώρων και μισθών, και με τουρισμό και καταλύματα για τους εργάτες και τους φτωχούς”, τονίζει η προκήρυξη της Καμαριέρας, καλώντας σε κήρυξη απεργίας και νέες κινητοποιήσεις.

Η αναστολή εργασίας 3 μήνες τώρα σήμανε επιδόματα ψίχουλα για τους εργαζόμενους του Επισιτισμού, παράλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας η οποία έδωσε το δικαίωμα στους εργοδότες να αυθαιρετούν στις πληρωμές και τα δώρα, και ένα νομοθετικό οπλοστάσιο στα μεγάλα αφεντικά που προσφέρει ακόμα πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας και εντατικοποίηση εις βάρος των εργαζομένων. 

“Τώρα είναι η στιγμή για κλιμάκωση και στα οικονομικά και στα πολιτικά ζητήματα. Δεν γίνεται τα ξενοδοχεία να γίνονται κουφάρια σε μια κοινωνία που υποφέρουν πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγοι ζώντας σε παραπήγματα και βούρκους. Να ανοίξουν για στέγη για όλες και όλους. Δε θα περάσουν αναπάντητες οι παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς απέναντι σε όλες μας που προσπαθούμε να βγάλουμε το ψωμί μας. Η Σοφία Μπεκατώρου δείχνει το δρόμο για την καταγγελία των παρενοχλήσεων στο χώρο δουλειάς, έχουμε τη δύναμη να συντρίψουμε το σεξισμό στους χώρους μας”.