Εργατικό κίνημα
“Αδικαιολόγητες απουσίες” οι συνδικαλιστικές άδειες!

Τιάνα Ανδρέου

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης διακινεί ψήφισμα ενάντια στη στοχοποίηση της Τιάνας Ανδρέου, συνδικαλίστριας εκλεγμένης στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ) και αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. στο Σύλλογο Εργαζομένων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Υπογράφεται ήδη από σωματεία σε όλη τη χώρα όπως ΣΕΛΜΑ, ΠΣΕΦΑ, Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Εθν. Στατιστικής Υπηρεσίας, Σύλλογος Εργαζ. Νοσοκ. Άγιος Σάββας.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι: «Πρόσφατα κι ενόσω βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια της ανακοινώθηκε ότι μετακινείται από τη θέση στην οποία εργάζεται ως γραμματέας τα τελευταία 5,5 χρόνια σε άλλη διεύθυνση σε αντικείμενο παντελώς άσχετο με την εργασιακή της εμπειρία λόγω “υπηρεσιακών αναγκών”. Στην πραγματικότητα η συνάδελφος μετακινήθηκε καθ' υπόδειξη του νέου της προϊσταμένου ο οποίος ζήτησε και μεθόδευσε την μετακίνησή της επειδή όπως ισχυρίζεται εγγράφως κιόλας η συνάδελφος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία της χωρίς να τον ενημερώνει. 

Οι απουσίες αυτές παραδόξως δεν είναι καθόλου αδικαιολόγητες αλλά είναι ημέρες κατά τις οποίες η συνάδελφος έκανε χρήση συνδικαλιστικής άδειας όπως άλλωστε δικαιούται από το νόμο 1264 ο οποίος είναι σε ισχύ και πρέπει να παλέψουμε για να παραμείνει έτσι. 

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο νομοσχέδιο που χτυπάει το συνδικαλισμό και την απεργία, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιες αυθαίρετες ερμηνείες των συνδικαλιστικών νόμων που αποκαλούν το κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής άδειας “αδικαιολόγητη απουσία” και σπεύδουν να καταργήσουν το νόμο πριν καν το καταφέρει η κυβέρνηση».